Enric Millo arribant aquest dimarts al Suprem (EFE)
Enric Millo arribant aquest dimarts al Suprem (EFE)

Millo nega al Suprem que demanés disculpes per l'actuació policial de l'1-O a TV3

En una entrevista a "Els matins" el 6 d'octubre del 2017 va dir: "No puc fer res més que lamentar-ho, demanar disculpes en nom dels agents que hi van intervenir"

RedaccióActualitzat

L'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha fet aquest dimarts una llarga compareixença davant del Suprem en el judici del procés. Durant la seva declaració, Millo s'ha referit a una entrevista que li van fer a "Els matins" de TV3, cinc dies després de l'1-O

A la pregunta de l'advocat Xavier Melero de si "en algun moment va arribar a demanar disculpes públicament pels ferits que es van generar en aquests enfrontaments", Enric Millo ho ha negat. Ha dit que des del programa es van "desnaturalitzar" les seves paraules i que ell no va demanar mai disculpes per l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Ha puntualitzat que va demanar perdó en nom de Puigdemont.

"Jo deia que la situació que s'havia produït tenia un únic responsable, que era el president de la Generalitat, que és qui podia evitar-ho (···)  I que com a representant de l'Estat a Catalunya ja hauria d'haver demanat disculpes pel que va passar. Atribuint-me la representació i lamentant el que havia passat, i pensant en les persones que de bona fe estaven allà enganyades pel seu govern pensant que el que feien era legal, en aquest sentit jo vaig demanar disculpes".

"Després, el titular va desnaturalitzar el meu missatge. Fins i tot aquest titular, que era cridaner, com si estigués demanant perdó per l'actuació dels nostres cossos i forces de seguretat, res més lluny de la meva voluntat."

En la declaració, Enric Millo es queixa que el titular "distorsiona intencionadament" el seu missatge, que diu que "sempre ha estat el mateix". L'ex-delegat del govern espanyol reconeix que aquella entrevista del 6 d'octubre del 2017 va ser "tensa", i que, fonamentalment, va voler dir que "durant l'1-O els cossos de seguretat van actuar en compliment de la llei, amb absoluta professionalitat i amb proporcionalitat, i complint amb el seu mandat". "Això és el que vaig dir clarament", ha remarcat en la declaració davant del tribunal:

"L'actuació havia estat exemplar. Vaig dir el mateix. Vaig reiterar el que havia dit el dia 1 en roda de premsa. Vaig dir que la situació que s'havia produït era lamentable. Les imatges que havíem vist, que les van projectar durant tota l'entrevista, era un bucle de set imatges molt desagradables a la vista, un bucle durant 45 minuts veient el mateix bucle de les set imatges que tothom ja coneix de memòria."

Millo ha afegit que, després d'aquell titular "desnaturalitzat", va haver d'aclarir les seves paraules:

"Quan vaig dir això, automàticament els sindicats policials van demanar la meva dimissió, perquè semblava el que no era. Jo els vaig convocar a tots en una reunió el dilluns següent, els vaig convocar a tots, i els vaig lliurar a tots la transcripció literal de la meva entrevista. Tota l'entrevista. Ho vam estar comentant a la reunió i seguim tots treballant sense més preocupació."


Quan Milllo va demanar disculpes en una entrevista a TV3

Fins aquí la declaració d'Enric Millo al Suprem sobre aquesta qüestió. I aquesta és la transcripció de la resposta de l'ex-delegat del govern espanyol en aquella entrevista a "Els matins" de TV3: 
 

"Jo quan he vist aquestes imatges, i a més, quan sé que hi ha persones que han rebut cops, empentes o fins i tot quan sé que hi ha una persona que encara avui està hospitalitzada, jo no puc fer res més que lamentar-ho, demanar disculpes en nom dels agents que van intervenir per les possibles conseqüències que ha tingut això, però també demano que es tingui en compte que dels 2.315 col·legis en què es va actuar per recuperar el material electoral, les instruccions donades no eren anar per les persones, eren anar pel material. Dels 2.315 col·legis es va anar a 230. D'aquests hi va haver incidències en 30."

 


Entrevista d'Enric Millo a "Els matins" de TV3 el 6 d'octubre del 2017

 

ARXIVAT A:
Enric MilloReferèndum 1-OPolicialJudicialJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut