Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, a Catalunya Ràdio
Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, a Catalunya Ràdio

Millo insinua que Puigdemont no vol que "les coses vagin bé"

El delegat del govern condiciona un diàleg immediat al fet que Torra nomeni "un govern efectiu" a Catalunya

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha insinuat en un entrevista amb Mònica Terribas a "Els matins de Catalunya Ràdio" que Puigdemont "no vol que les coses vagin bé" i impedeix que es pugui iniciar un diàleg amb el govern espanyol.

Enric Millo:"Són pocs els que encara volen que les coses vagin malament però existeixen. Hi ha algú molt important que vol que les coses vagin malament i encara té molt poder".

Mònica Terribas: "Qui és?"

EM: "No ho sé, no ho sé, però segur que hi és..."

MT: "S'està referint a Puigdemont?"

EM: "..i està influint tot el que pot perquè això no vagi bé."

Millo ha insistit durant l'entrevista que "sospita que el president Quim Torra no pren les decisions que voldria, encara", en relació amb el nomenament del govern de la Generalitat.

"Crec que Torra voldria un govern efectiu. Probablement hi deu haver alguns impediments que no depenen directament d'ell que no li permeten fer el govern que ell voldria. No ho sé, és la meva opinió, però és probable que en aquests moments ell encara no tingui la llibertat suficient per prendre les decisions ell sol."

Millo ha situat la possibilitat del diàleg entre Torra i Rajoy a tocar, només condicionat pel fet que hi hagi "un govern efectiu" que aixequi l'aplicació de l'article 155.

"El Sr. Torra sap perfectament què ha de fer per poder aixecar el 155 i depèn d'ell,  de ningú més." (...) "Només falta que hi hagi un govern efectiu, amb persones que puguin exercir les seves funcions i ens posem a caminar, seiem tots, i ens posem a parlar i buscar solucions a l'arrel d'aquest conflicte."

Millo ha lamentat que, malgrat els seus gestos per afavorir-ho, ni el president Quim Torra ni el president del Paralment, Roger Torrent, volen parlar amb ell.

"La meva voluntat és absoluta per resoldre aquest problema polñitic fa temps, però necessito que a l'altra costat de la taula hi hagi algú que també tingui voluntat de resoldre-ho. I fins al dia d'avui no l'he trobat."

Ha explicat que la resposta que ha rebut de tots dos ha estat que fins a que no s'aixequi el 155 no el reconeixen com a interlocutor. El delegat del govern espanyol ha advertit a Quim Torra que, en aquest impasse fins que hi hagi govern, "el president de la Generalitat encara està sota la vigència del 155."

Un 155 que, ha dit, es tornaria aplicar si fos necessari davant d'un "incomplimet greu de la legalitat" però que caldria estudiar-ne "el model d'aplicació" que pot ser diferent al d'ara.

ARXIVAT A:
Enric MilloProcés catalàArticle 155Mariano RajoyQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut