Girona

Millo avisa que l'acte que obre la campanya de l'1-O és "delicte"

Els organitzadors de l'acte principal del Tarraco Arena de Tarragona, amb presència de Puigdemont i Junqueras, diuen que no han rebut cap notificació per suspendre'l

RedaccióActualitzat

La campanya electoral pel referèndum de l'1 d'octubre comença aquest divendres a la mitjanit. I ho farà amb l'advertiment del delegat del govern espanyol, Enric Millo, que aquesta campanya és "il·legal". L'acte principal serà a partir de les 8 del vespre al Tarraco Arena de Tarragona i hi intervindran, entre d'altres, el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras. Tot i l'alerta de la delegació, els organitzadors de l'acte afirmen que no han rebut cap notificació per suspendre'l.

La subdelegació ha comunicat tant als partits com a les entitats sobiranistes que podrien incórrer en "delicte" i els ha demanat que rectifiquin:

"Esperarem que hi hagi una rectificació per part dels que estan promovent aquests actes que podrien ser constitutius de delicte."

L'avís també hauria arribat als responsables del Tarraco Arena. El recinte és propietat de la Diputació de Tarragona, però l'activitat que s'hi fa la gestiona l'empresa privada Agència de Publicitat Internacional Catalana. Els organitzadors de l'acte d'avui asseguren que no han rebut cap notificació per suspendre'l.

Al matí, Millo ha avisat que a l'estat de dret "no li tremolaran les cames" per impedir que algú "pugui cometre aquest delicte". Ha afirmat que es podria actuar per impedir la celebració d'actes i ordenar la retirada de cartells de propaganda.

"No es pot fer propaganda sobre un acte que és il·legal. I a més, la instrucció de la Fiscalia General de l'Estat queda molt clara. Per tant, es prendran les mesures necessàries per impedir que aquestes iniciatives es portin a terme. Aquells que les emprenguin han de saber que estan col·laborant en la comissió d'un delicte i que això té conseqüències."

En tot cas, el delegat del govern, que ha comparegut a Girona, ha explicat que s'actuarà amb proporcionalitat gradual d'aquí a l'1-O:

"No descartem absolutament res perquè és evident que, davant aquest principi de fermesa, tota mesura tindrà una resposta proporcional."

 

 

ARXIVAT A:
11S
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut