Barcelona

Millet podria haver-se apropiat més de 10 milions d'euros

L'escàndol financer que esquitxa l'expresident de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música podria tenir un abast molt més ampli si es confirmen les informacions periodístiques que afirmen que Fèlix Millet podria haver desviat en benefici propi més de 10 milions d'euros i no només els 3,3 que va reconèixer dimecres en una carta de confessió. Així ho hauria revelat l'auditoria que s'està portant a terme, segons publica aquest dissabte el diari "El País".

Actualitzat
La investigació dels moviments monetaris de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música ha detectat irregularitats per valor de 2,5 milions en operacions immobiliàries, així com el desviament d'un milió més en informes que la Fundació va encarregar l'any 2009 a societats de les famílies de Millet i l'administratiu del Palau, Jordi Montull, que coneixia els moviments. Però aquí no acabaria l'estafa que van perpetrar els directius de la Fundació.

Segons fonts de la investigació citades pel rotatiu, almenys tres milions més haurien desaparegut i s'haurien justificat com a remuneracions, desviaments a comptes bancaris i informes, sobretot anteriors al 2007. També han trobat un altre local al carrer Sant Pere Mitjà pel qual suposadament van abonar 360.000 euros, i continuen investigant altres immobles. Apunten que l'apropiació podria superar els 10 milions. La investigació dels comptes, gairebé 100, un dels quals domiciliat a Suïssa, podria finalitzar a finals d'octubre, segons aquestes fonts.

Almenys 3,3 milions confessats

Millet va admetre dimecres, a través d'una confessió entregada al jutge que s'encarrega del cas, haver passat factures al Palau per valor d'1,3 milions d'euros que corresponien a obres i reformes fetes en immobles de l'Ametlla i Barcelona propietat de la seva família. També va confessar que el Palau es va fer càrrec de despeses de viatges particulars de les famílies Millet i Montull per valor de 500.000 euros i de la compra, un dia abans del registre judicial de l'Orfeó, d'un immoble que era propietat d'una societat seva i de Montull, gràcies a la qual va obtenir uns guanys aproximats d'1,5 milions d'euros. Millet assegura que finalment van decidir no cobrar els xecs i tornar els diners.
Anar al contingut