Barcelona

Millet podria afrontar una petició de pena de fins a 14 anys de presó

Fèlix Millet i Jordi Montull podrien afrontar una petició fiscal de fins a 14 anys de presó pels delictes continuats d'apropiació indeguda i falsedat documental, si bé aquesta petició podria incrementar-se finalment si també són imputats per malversació, aspecte que la fiscalia està "valorant". Així ho ha anunciat al Parlament la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, que ha comparegut a la cambra catalana per explicar el contingut de la memòria anual de la fiscalia de l'any 2008, però que també s'ha hagut de referir al "cas Millet" per preguntes del diputat d'ICV-EUiA Salvador Milà.

Actualitzat
Compte, que ha demanat cautela ja que la instrucció del cas es troba en una fase encara "molt prematura", ha assegurat que la fiscalia està "valorant" la possibilitat d'imputar a Millet i Montull, a més dels delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental, un delicte de malversació de cabals públics. No obstant això, ha precisat que abans de prendre aquesta decisió estudiaran a fons el dictamen de l'auditoria externa i la judicial, per determinar si hi va haver un ús fraudulent de fons públics a partir de les donacions del consorci del Palau.

El que no farà la fiscalia, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, serà imputar a Millet i Montull el delicte d'associació il·lícita -com suggeria la consellera de Justícia, Montserrat Tura, per elevar la condemna-, ja que considera que es van aprofitar d'una associació lícita com és el Palau de la Música i la seva fundació per lucrar-se.

Pel que fa a les empreses satèl·lit que presumptament feien factures falses a favor dels encausats, el ministeri fiscal considera que encara no hi ha prou proves per incriminar-les, i que caldrà esperar el resultat de l'auditoria que s'està fent al Palau. Si només es demostra que han fet factures falses, no se'ls imputaria. Això passaria només en el cas que es demostrés que tenen més implicació en el frau.

Recordem que el primer avanç de l'auditoria es farà públic a principis de novembre. En canvi, no hi ha termini fixat per al resultat de les investigacions d'Hisenda.

En relació amb els suposats abusos sexuals de Millet a treballadores del Palau -que revelava l'anònim que va rebre el jutge a l'agost-, la fiscalia ha assegurat que no pot actuar si no hi ha una denúncia de les afectades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut