Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici pel cas Palau (ACN)
Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici pel cas Palau (ACN)

Millet, Montull i Osàcar tenen una setmana per ingressar a presó per l'espoli del Palau

L'Audiència de Barcelona acorda l'ingrés sense esperar que es resolguin l'indult de Millet i el recurs d'empara d'Osàcar, i recorda que van ser condemnats per un cas greu de "corrupció política"

Actualitzat

El 25 de juny, dijous de la setmana que ve, és la data màxima perquè Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar entrin a la presó. Serà quasi 11 anys després que es descobrís l'espoli del Palau i que Convergència Democràtica el fes servir per cobrar comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos que van presentar les defenses de Millet i Osàcar, que demanaven suspendre l'entrada a la presó per motius de salut. Recorda que van ser condemnats per un cas greu de "corrupció política" i diu que hi hauran d'ingressar sense esperar que es resolguin la petició d'indult i el recurs d'empara que van presentar.

L'expresident del Palau Fèlix Millet va demanar l'indult al govern espanyol, mentre que l'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, va demanar empara al Tribunal Constitucional, cosa que el tribunal que el va jutjar tampoc considera motiu per suspendre l'execució de la sentència.


Sense "risc vital"

En dues providències, la secció desena de l'Audiència de Barcelona considera que les malalties que tenen Millet i Osàcar, tots dos de 84 anys, no els comporten un "risc vital" en cas de ser empresonats.

Daniel Osàcar amb l'advocat Xavier Melero

Les patologies que esgrimeix Millet per eludir la presó són "ceguesa sobrevinguda" en el 98% d'un ull i en el 70% de l'altre, pèrdua d'oïda, bronquitis crònica, osteoartrosi localitzada i limitació funcional de la columna. Segons la sala, "els informes mèdics no revelen que el penat pateixi una malaltia greu amb patiments incurables" i destaca que l'expresident del Palau no està ingressat a cap hospital ni geriàtric, sinó que rep al seu domicili el tractament que necessita.

Els mateixos arguments veu la sala per descartar suspendre l'ingrés a la presó d'Osàcar. En els dos casos conclou que "no hi ha cap base per afirmar que la vida del penat pugui córrer risc vital per la seva estada a la presó". La seva defensa al·lega que té una cardiopatia hipertensiva i una malaltia renal que són "cròniques, greus i incurables".

El Suprem va confirmar la sentència contra els autors de l'espoli del Palau de la Música a finals d'abril. De les dotze persones condemnades, la pena més alta és per a Fèlix Millet: 9 anys i 8 mesos de presó, i una multa de 4,1 milions d'euros. La pena per a Jordi Montull és de 7 anys i 6 mesos de presó, a més d'una multa de 2,9 milions. Daniel Osàcar està condemnat a 3 anys i 6 mesos.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut