Barcelona

Millet i Montull ingressen a la presó de Brians 1 per la condemna del cas Palau

La jutge ordena el seu empresonament perquè hi ha una "alta probabilitat de risc de fugida"

RedaccióActualitzat

Fèlix Millet i Jordi Montull han ingressat a dos quarts de set de la tarda d'aquest dilluns a la presó de Brians 1, per ordre de l'Audiència de Barcelona. Millet, que va en cadira de rodes, ha arribat des de l'Audiència en ambulància, mentre que Montull ho ha fet en un vehicle policial.

La jutge ha ordenat l'empresonament, tal com havia demanat la fiscalia, tres setmanes després de la condemna per l'espoli del Palau de la Música.

El tribunal justifica que hi ha una "altra probabilitat de risc de fugida" de Millet i Montull. També té en compte que podrien tenir béns a l'estranger i que el seu patrimoni no arriba a cobrir les multes que se'ls han imposat.

Una de les imatges que ja ha deixat la jornada és la de la dona de Millet enduent-se la cadira buida.

Hores abans, el fiscal havia demanat l'ingrés a presó provisional sense fiança per a Fèlix Millet i Jordi Montull.

En relació a Gemma Montull, l'Audiència ha decidit que se li retiri el passaport, li prohibeix sortir del país, i ordena que comparegui davant la Justícia un cop al mes.

Pel que fa a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, el tribunal ha resolt mantenir la seva situació de llibertat amb  la retirada de passaport, la prohibició de sortir del país i l'obligació de personar-se davant l'autoritat judicial un cop al mes. Són mesures que ha sol·licitat la fiscalia tenint en compte les elevades penes imposades.

La Fundació Palau s'afegeix a la petició de la Fiscalia

La Fundació Palau de la Música s'havia adherit a la petició de la Fiscalia, mentre que el Consorci del Palau ni s'hi oposava ni s'hi adheria.

 

 

La sentència del cas Palau es va divulgar a mitjans de gener i va establir una pena a l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet de 9 anys i vuit mesos de presó. Per a Jordi Montull, de set anys i mig i, per a la seva filla Gemma, de 4 anys i mig de presó.

En el cas de l'extresorer de Convergència Democràtica Daniel Osàcar, la sentència va ser de quatre anys i cinc mesos. El tribunal considera provat que l'espoli del Palau va ser de 23 milions d'euros, i que Convergència Democràtica de Catalunya va cobrar comissions de Ferrovial per finançar-se il·legalment.

ARXIVAT A:
Cas Palau
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut