Londres

Miliband confirma l'expulsió del Regne Unit d'un diplomàtic israelià

El ministre d'Afers Estrangers del Regne Unit, David Miliband, ha confirmat l'expulsió del país d'un diplomàtic israelià per la implicació d'Israel en la falsificació de passaports britànics destinats als suposats autors de l'assassinat del líder de Hamas Mahmud Al Mabhuh a Dubai el mes de gener passat. En una declaració pública davant la Cambra dels Comuns, Miliband ha qualificat d'"intolerable" l'ús il·lícit d'aquests documents.

Actualitzat
Des que es va conèixer la utilització de passaports britànics amb els noms de ciutadans del Regne Unit residents a Israel, Miliband ha exigit una investigació al govern israelià, que ha negat en tot moment que el Mossad cometés l'assassinat. Fonts diplomàtiques citades per la BBC han subratllat que el govern de Londres no està acusant Israel de participació en la mort del dirigent de Hamas, però vol que s'aclareixin les circumstàncies de la falsificació dels passaports britànics.

En termes diplomàtics, l'expulsió d'un funcionari de l'ambaixada és una clara mostra del malestar que hi ha a Londres pel fet que 12 documents oficials d'identificació fossin utilitzats en l'assassinat d'Al Mabhuh, que segons diverses fonts era a Dubai per comprar armes.

Segons ha informat "The Daily Telegraph", el govern de Londres té clar que els serveis secrets israelians van falsificar fins a quinze passaports britànics, amb la connivència oficial. La investigació britànica ha determinat sense cap mena de dubte que els passaports es van copiar després de retirar-los momentàniament als seus titulars en els controls aeroportuaris d'entrada a Israel.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut