Iran

Milers d'iranians es manifesten en favor del govern i del règim

Centenars de milers d'iranians han sortit als carrers de les principals ciutats del país per expressar el seu suport al govern de Mahmud Ahmadineyad i en favor del líder suprem de la revolució, l'aiatol·là Ali Jamenei. Mentrestant, hi ha notícies contradictòries sobre on es troben els principals líders reformistes. L'agència oficial iraniana, l'IRNA, ha informat, sense citar noms, que els principals líders opositors han fugit de Teheran per por d'aquest clima enrarit. Hi ha webs opositores que citen els noms de Mehdi Karroubi i Ali Hussein Muossavi i afegeixen que estan vigilats per Guardians de la Revolució.

Actualitzat
La televisió pública iraniana ha emès les imatges de les massives manifestacions que han tingut lloc a Shiraz, Isfahan i Mashad, tres de les principals ciutats iranianes, i ha retransmès en directe la marxa. Aquest gest de força del govern, convocant de les mobilitzacions, ha anat precedit d'actes de repressió del moviment opositor. Les últimes hores s'han difós unes imatges de com els Guardians de la Revolució van reprimir diumenge les manifestacions contra el règim de Mahmud Ahmadinejad. En un vídeo es veu com un cotxe fa marxa enrere i quan torna passa per damunt d'un manifestant. Per si això no fos poc, el cap de la policia ha advertit als opositors que hi haurà més contundència els pròxims dies si segueixen als carrers.

Mentrestant, hi ha notícies contradictòries sobre on es troben els principals líders reformistes. L'agència oficial iraniana, l'IRNA, ha informat, sense citar noms, que els principals líders opositors han fugit de Teheran per por d'aquest clima enrarit. Hi ha webs opositores que citen els noms de Mehdi Karroubi i Ali Hussein Moussavi i diuen que són fora de Teheran, però vigilats per Guardians de la Revolució. El fill de Karroubi ho ha negat i diu en la seva pàgina web que aquells que han informat de l'exili o la detenció del seu pare només volen sembrar el terror.


Anar al contingut