Manifestació a Barcelona per rebutjar la sentència a La Manada, el 26 d'abril (ACN)
Manifestació a Barcelona per rebutjar la sentència a La Manada, el 26 d'abril (ACN)
Barcelona

Milers d'estudiants es manifesten a tot l'Estat contra la sentència de La Manada

Els joves surten al carrer a més de 40 ciutats en el marc d'una jornada de vaga

RedaccióActualitzat

Milers de joves de tot l'estat han sortit al carrer aquest dimarts com a mostra de rebuig a la sentència de La Manada.

Estudiants de secundària i universitaris, la majoria dones, s'han manifestat a més de 40 ciutats. Ha estat en el marc d'una jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants que no s'ha notat gaire a les aules universitàries, però que ha tingut certa incidència als instituts.

A Barcelona, la marxa ha aplegat 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana. Els manifestants han anat de la plaça Universitat fins a la plaça de Sant Jaume darrere dels lemes "No és abús, és violació" i "Nosaltres sí que et creiem".

El color lila ha predominat en la manifestació, en què s'han cridat consignes com "justícia patriarcal i masclista" o "tranquil·la, germana, aquesta és la teva manada".

Coral Latorre, membre de la plataforma feminista Lliure i Combatives, lamenta que els sindicats majoritaris no s'hagin sumat a la convocatòria:

"No entenem què més fa falta per convocar una vaga general. Des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives fem una crida constant a les direccions sindicals, a Comissions Obreres, UGT i sindicats de professors a convocar ja una vaga general com va ser el 8 de març."

També hi ha hagut concentracions a altres punts de Catalunya, com Tarragona, on s'han concentrat uns 500 estudiants, o Lleida, on s'han mobilitzat prop de 200 persones.

 

A Madrid, la mobilització ha aplegat entre 15.000 i 20.000 persones a la Puerta del Sol, segons l'organització. Entre les assistents hi havia la germana de Diana Quer, la jove assassinada a Galícia.

ARXIVAT A:
La Manada
Anar al contingut