Moscou

Milers de russos trien el 8 del 8 del 2008 per casar-se perquè creuen que els donarà sort

Casar-se, com tantes coses que fem en aquesta vida, és un acte subjecte en major o menor mesura a l'atzar. Pot sortir bé o pot sortir malament. I, com tot el que depèn de l'atzar, és terreny abonat per als supersticiosos. D'aquests, pel que sembla, n'hi ha un bon grapat a Rússia. O això, o la major part dels supersticiosos russos estan en edat de merèixer i han pres aquesta decisió tan transcendental. Això sí, perquè tot vagi sobre rodes han decidit contraure matrimoni en una data ben assenyalada: el 8 d'agost d'enguany, o, el que és el mateix, el 8 del 8 del 2008. Diuen -no ho asseguren- que tot plegat els ha de portar bona sort. Tot sigui per ajudar a convèncer la pròpia consciència que han fet el més encertat.

Actualitzat

Sigui com sigui, l'allau de casaments ha provocat que a Moscou, per exemple, divendres de la setmana vinent els registres civils estiguin oberts fins tard al vespre per facilitar que la gent que ho té previst pugui casar-se en aquella data. Es calcula que hi haurà, només a la capital, uns 1.675 casaments, quan la mitjana d'un divendres qualsevol oscil·la entre 900 i 1.000 matrimonis.

Un fenomen semblant va passar l'any passat, en aquest cas el 7 de juliol, és a dir, el 7 del 7 del 2007, quan moltes persones van decidir que aquell era el moment idoni per deixar enrere la solteria. Sembla, però, que el número 7 no els va portar gaire sort, com a mínim, a bona part de les parelles. Segons sembla, una quarta part d'aquells matrimonis ja s'han dissolt, amb prou feines un any després.

Sigui com sigui, i com que la gent no s'hi mira gaire en aquestes coses, enguany els supersticiosos tornaran a fer de les seves. Fins i tot hi ha qui pensa a fer un casament col·lectiu, concretament a la ciutat de Tomsk. Que el 8 els sigui propici, doncs.

Anar al contingut