Una nena refugiada siriana mira per la finestra d'un autobús a la frontera (Reuters)
Una nena refugiada siriana mira per la finestra d'un autobús a la frontera (Reuters)
Beirut

A milers de refugiats sirians al Líban, els fan fora de casa de forma discriminatòria

Ho denuncia Human Rights Watch, que calcula que en dos anys han expulsat de casa seva més de 3.500 refugiats de 13 localitats

RedaccióActualitzat

Milers de refugiats sirians els fan fora de casa seva al Líban per motius aparentment incoherents i discriminatoris. Ho afirma Human Rights Watch, que ha comptabilitzat 3.664 refugiats expulsats per la força els últims 2 anys en 13 localitats per raons de nacionalitat o religió. L'ONG alerta que més de 40.000 refugiats els hi podria passar el mateix als pròxims mesos.

El Líban, que té 4 milions d'habitants, ha vist com al seu territori hi han arribat 1 milió de persones des que va començar la guerra a Síria. En un comunicat, l'organització humanitària denuncia que a la majoria els han expulsat. Part de les expulsions s'han fet en municipis majoritàriament cristians.

 

 

Clima d'hostilitat en augment

Human Right Watch considera que al Líban hi ha un clima d'hostilitat contra els refugiats sirians, que s'ha incrementat els últims mesos. A mesura que s'acosten les eleccions legislatives del maig al Líban, diverses formacions polítiques libaneses han llançat missatges en contra dels refugiats i els fan responsables dels problemes socials i econòmics que afecten el país.

Des de l'ONG s'afirma que "els municipis no tenen justificacions legítimes per desallotjar per la força als refugiats sirians si ho fan en funció a la seva nacionalitat o per discriminació religiosa". L'informe assenyala que "el desallotjament" d'aquestes persones "s'ha de fer de manera transparent, legal i proporcional."

Segons testimonis que recull el document, les autoritats libaneses han utilitzat la violència en alguns casos i no han ofert la possibilitat als refugiats perquè recorrin als desallotjaments o s'hi oposin, segons la normativa internacional.

 

 

ARXIVAT A:
SíriaMigracionsDrets humans
Anar al contingut