Dona amb maletes fugint del camp de Mória, a l'illa de Lesbos, Grècia
Dona amb maletes fugint del camp de Mória, a l'illa de Lesbos, Grècia

Milers de refugiats, obligats a abandonar el camp de Lesbos, destruït per un incendi

L'incident arriba en plena pandèmia i amb 35 contagis de la Covid-19 al camp de Mória

RedaccióActualitzat

Milers de refugiats s'han vist obligats, la matinada d'aquest dimecres, a abandonar el camp de Mória, a l'illa grega de Lesbos, després que un incendi de causes desconegudes hi irrompés amb força. Aquesta crisi humanitària arriba en plena emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus.

Malgrat que no és té constància de morts ni ferits, els desperfectes a les tendes i les infraestructures del camp eren clarament visibles el matí següent a l'incendi.

Imatge del foc al camp de refugiats de Moria, a l'illa grega de Lesbos, el 9 de setembre del 2020 (horitzontal)
Imatge del foc al camp de refugiats de Moria, a l'illa grega de Lesbos, el 9 de setembre del 2020 (REUTERS/Elias Marcou)

El funcionari del Ministeri d'Immigració Manos Logothetis ha declarat a l'agència de notícies estatal Athens News que "probablement" el camp de Mória "ha estat totalment destruït".

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha convocat un gabinet d'urgència dimecres al matí.


Positius de Covid-19

Els informes inicials suggereixen que s'ha calat foc a diversos indrets del camp, després que les autoritats provessin d'aïllar un grup d'individus que els tests havien identificat com a positius de coronavirus.

La situació ha obligat a alliberar prop de 200 persones, detingudes en unes instal·lacions separades del camp, que es trobaven a l'espera de ser retornades als seus països respectius.

 

Mória allotja més de 12.000 persones, quatre vegades la seva capacitat, i ha estat assenyalat diversos cops per grups de defensa dels sol·licitants d'asil per la precarietat de les condicions de vida dels seus habitants.

El nombre de contagis de Covid-19 al camp s'elevava a 35 abans de l'incendi.
 

 

ARXIVAT A:
Refugiats
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut