Imatge dels preservatius falsificats ACN

Milers de preservatius falsos venuts en petits súpers de Barcelona

Els empresaris denunciats van distribuir des de finals del 2018 més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 capses sense marcatge

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els administradors de dues empreses majoristes de drogueria per la distribució de preservatius falsificats de la marca Durex. Es calcula que n'haurien venut, des de fa dos anys, més de 50.000 capses, sense el marcatge europeu que valida el control de qualitat.

Els investigadors van detectar aquesta venda fraudulenta en petits supermercats de l'àrea de Barcelona a través de distribuïdors de Sant Adrià de Besòs i Santa Perpètua de Mogoda. Des del 2018 les dues empreses havien distribuït més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 sense el marcatge CE.

 

 

La investigació va començar a mitjans de maig, quan el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut va alertar els Mossos d'Esquadra que des d'un supermercat de Barcelona es podrien estar venent preservatius falsos, després de la denúncia presentada per un ciutadà.

Profilàctics falsificats i sense garantia sanitària 

L'alerta es va fer perquè el producte presentava característiques molt diferents de les del producte original. Concretament, es tractava de capses de 12 unitats del model Durex Natural Confort, etiquetades en castellà i portuguès, corresponents al lot 1000221414, amb caducitat el maig del 2024.

Davant d'aquesta situació, agents dels Mossos i inspectors del Departament de Sanitat van realitzar una inspecció conjunta en aquest supermercat, on van localitzar i van intervenir diverses caixes fraudulentes.

La policia, en una nota informativa, recorda que els preservatius són un producte sanitari i que la venda d'unitats falsificades pot ser constitutiva d'un delicte contra la salut pública i un altre d'utilització de marques sense el consentiment del propietari.

Finalment, la policia va localitzar a Sant Adrià de Besòs el principal punt de distribució, un magatzem de venda a l'engròs de productes de drogueria que operava en col·laboració amb una altra empresa de característiques similars situada a Santa Perpètua de Moguda.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut