Manifestació de pensionistes a Madrid
Manifestació de pensionistes a Madrid

Milers de persones surten de nou, a tot Espanya, per exigir pensions dignes

RedaccióActualitzat

Després que els pensionistes es van manifestar aquest dissabte a diverses ciutats catalanes en defensa del sistema públic de pensions, aquest diumenge ha estat el torn de diferents ciutats d'Espanya.

Desenes de milers de persones han sortit de nou al carrer per participar en el centenar de manifestacions i concentracions convocades per CCOO i UGT el cap de setmana per exigir unes pensions dignes i la viabilitat del sistema.

Amb aquestes noves protestes, els sindicats donen continuïtat a la campanya iniciada el setembre passat.

Madrid, de Cánovas del Castillo a Sol

A Madrid, la manifestació ha transcorregut entre la plaça de Cánovas del Castillo i la popular Puerta del Sol, on representants d'UGT i CCOO han llegit un manifest.

En declaracions als periodistes, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha demanat que es derogui la reforma de les pensions perquè les prestacions baixin per als "futurs pensionistes", i alhora ha advocat per la "negociació" amb el Govern.

 

 

Ha recalcat que a Espanya es va iniciar una "campanya de desprestigi" del sistema públic incidint en la seva "insostenibilitat i en la necessitat que cal substituir part de la cobertura amb plans de pensions privats".

El dirigent sindical ha confiat que les pensions es revisaran per sobre del 0,25%, "sense dreceres i de manera justa", perquè la societat "ho està exigint" i perquè les pensions més baixes "han de recuperar poder adquisitiu".

10.000 persones a Gijón

Segons dades de la Policia Nacional, a Gijón han sortit al carrer 10.000 persones, mentre que a Santander han participat en la protesta unes 7.000 persones, segons els convocants.

Milers de persones a Castella i Lleó

A Castella i Lleó també han estat milers les persones que han sortit al carrer per protestar, sobretot en ciutats com Valladolid, Lleó o Ponferrada, amb més de 2.000 manifestants cadascuna.

 

 

Més de 8.000 persones a Castella-la Manxa

En els actes reivindicatius organitzats a Castella-la Manxa, amb Toledo, Albacete, Guadalajara i Conca al capdavant, hi han participat més de 8.000 persones, segons els sindicats, una xifra que la Delegació del Govern ha rebaixat a 2.800 persones.

Les mobilitzacions s'han repetit a Pamplona, ​​la Comunitat Valenciana -València, Alacant, Castelló i Elx-, Badajoz i Galícia, on ha pres el centre de les ciutats principals, encapçalades per Santiago de Compostel·la i Vigo, i també de poblacions més petites.

A Palma, unes 400 persones han marxat des de la plaça d'Espanya fins a la plaça de Cort i entre els participants hi havia el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Manifestacions tot el cap de setmana

Les mobilitzacions d'avui se sumen a les que van tenir lloc dissabte a ciutats com Barcelona,​​on segons la Guàrdia Urbana hi van participar unes 2.000 persones; Saragossa, amb diversos centenars de jubilats mobilitzats, o Ciudad Real, amb mig miler de participants.

Divendres, desenes de jubilats es van manifestar al centre de Sevilla sota la pluja per reivindicar la derogació de l'última reforma de les pensions i exigir que aquestes prestacions s'actualitzin segons l'índex de preus al consum.

 

 

Dolors Montserrat: "el Govern pensa sempre en els jubilats"

En resposta a les protestes, des de Gádor, Almeria, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha assegurat que el Govern pensa "sempre en els jubilats" i ha afirmat que mentre altres congelaven les pensions l'Executiu popular ha tret el país de la crisi.

Ha destacat que el projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2018 recull un creixement del 3% per a les pensions més baixes i del 2% per a les de viduïtat i les no contributives.

Pedro Sánchez: "el sistema públic de pensions sobreviurà al PP"

Durant la seva participació en un míting a Pamplona, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el sistema públic de pensions "sobreviurà al PP, té futur, pot veure equilibrats els comptes i augmentades les pensions en l'IPC perquè el PSOE les va blindar en la Constitució".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut