Pamplona

Milers de persones protesten a Pamplona per les penes d'Altsasu: "No és justícia"

Multitudinària manifestació a Pamplona en protesta per la situació dels joves d'Altsasu

RedaccióActualitzat

Multitudinària manifestació aquest dissabte a la tarda a Pamplona: 80.000 persones segons els organitzadors, 30.000 segons la policia.

Milers de persones han desbordat durant tres hores els carrers de Pamplona per protestar contra les condemnes del cas Altsasu. Volien fer patent el seu rebuig a les penes imposades als vuit joves que van prendre part en l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles el 15 d'octubre del 2016 en una discussió a la sortida d'un bar de la localitat navarresa d'Altsasu.

Els joves van ser condemnats a penes de fins a 13 anys per desordre públic, però no per terrorisme. La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha recorregut la sentència perquè sí que hi veu delicte de terrorisme.

 

 

Els familiars consideren desproporcionades les condemnes quan, a més, la sentència va desestimar el delicte de terrorisme. I reclamen l'acostament dels joves a la presó de Pamplona.

La protesta, que ha sortit poc després de les cinc de la tarda de l'estadi d'El Sadar, l'encapçalava una pancarta amb el lema "No és justícia".  És una de les mobilitzacions més importants que s'han vist a la capital navarresa.

A la manifestació, hi participa el govern de Navarra, i polítics de les formacions basques EH Bildu i Geroa Bai. També hi ha molts catalans que llueixen samarretes grogues i estelades.

ARXIVAT A:
Altsasu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut