Rangun

Milers de persones manifesten el seu suport a la junta militar birmana pels carrers de Rangun

Miles de persones han desfilat a Rangun en suport de la junta militar birmana. Es tracta de la primera manifestació d'aquesta mena que es fa a l'antiga capital del país des de l'inici de les protestes de l'oposició contra el règim a finals d'agost. En la marxa hi han participat unes cent mil persones, segons les autoritats, entre les quals una gran quantitat de monjos budistes, i estava convocada per una organització lligada a l'exèrcit. La concentració es produeix després del comunicat de dijous del Consell de Seguretat de l'ONU, que lamenta la repressió contra les marxes per la democràcia.

Actualitzat
Primera demostració popular de suport a la junta militar birmana, des de l'inici de les protestes de l'oposició contra el règim a finals d'agost.

La marxa ha transcorregut sota la pluja i entre els manifestants s'hi han pogut veure un gran nombre de monjos.

La concentració coincideix amb la resposta al comunicat de l'ONU per part de la junta militar ,que, per mitjà del rotatiu "La Nova Llum de Birmània", el seu òrgan de propaganda, ha considerat que l'actual situació al país "no representa cap amenaça per a la pau i la seguretat nacional".

Tot i això, la junta s'ha compromès en un escrit a cooperar amb la comunitat internacional i a prosseguir en el disseny del seu propi "full de ruta" cap a la democràcia.

El Consell de Seguretat de l'ONU va instar la junta militar a excarcerar els presos polítics i les persones detingudes i a començar converses amb l'oposició democràtica, encapçalada per la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi.
Anar al contingut