Bilbao

Milers de persones es manifesten en defensa de la llibertat i contra ETA

La manifestació pels carrers de Bilbao en protesta contra la barbàrie terrorista ha reunit milers de ciutadans. La marxa s'ha fet l'endemà de l'assassinat de l'inspector de policia Eduardo Puelles, que va morir a causa de l'explosió d'una bomba d'ETA adherida al seu vehicle, a la localitat biscaïna d'Arrigorriaga. El lema de la manifestació, convocada pel mateix lehendakari, Patxi López, era clar: "Per la llibertat, ETA no, Askatasuna". En el seu discurs, el president basc ha assegurat que s'ha acabat la impunitat dels que actuen amagats darrere d'una caputxa. Al matí s'ha fet una concentració silenciosa de rebuig als terroristes i posteriorment ha tingut lloc el funeral.

Actualitzat
Milers de ciutadans bascos, unes 80.000 persones segons dades oficials, han sortit als carrers de Bilbao per protestar per l'últim atemptat d'ETA, que va acabar aquest divendres amb la vida de l'inspector de la Policia Nacional Eduardo Puelles. La manifestació ha començat a les sis de la tarda a la Gran Via i ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "Per la llibertat, ETA no, Askatasuna", un missatge que havia estat consensuat pels diferents partits polítics.

Els dos fills i els dos germans d'Eduardo Puelles han portat la pancarta, juntament amb familiars de vuit víctimes del terrorisme. Darrere seu, han marxat agents i membres dels cossos de seguretat, tant policies nacionals, com agents de la Guàrdia Civil i de l'Ertzaintza. A continuació, i per evitar protagonismes polítics, s'han situat els dirigents de les diferents formacions polítiques, així com representants del govern espanyol i de l'executiu basc.
 
En acabar el recorregut, el lehendakari, Patxi López, ha advertit els terroristes que "s'ha acabat la impunitat". López, que s'ha dirigit als milers de ciutadans des de les escales de l'Ajuntament de Bilbao, ha començat el seu parlament amb un poema en euskera, escrit per ell mateix, en què ha demanat que s'ajuntin les veus "per demanar, tots a una, ETA no".

La concentració s'ha acabat amb aplaudiments i amb un emotiu discurs de la vídua de Puelles, que ha dirigit les seves paraules contra els terroristes, i ha afirmat que "matant no aconseguiran res", perquè cada cop hi ha més gent com el seu marit. Francisca Hernández ha advertit els terroristes que "l'únic que han aconseguit és deixar dos orfes i una vídua", i ha assegurat que els etarres "són assassins, no són polítics, no són presos polítics".

La manifestació ha tingut lloc després del sentit funeral oficiat aquest dissabte al migdia a l'església de Sant Josep de Bilbao, al qual han assistit centenars de persones.

Eduardo Puelles era inspector en cap del Grup de Vigilàncies Especials de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional. ETA l'assassinava aquest divendres al matí, fent esclatar una bomba adossada al seu cotxe.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut