Manifestació a Màlaga contra el feixisme (EFE)
Manifestació a Màlaga contra el feixisme (EFE)

Milers de persones es manifesten contra Vox a Sevilla, Màlaga i Granada

Les manifestacions antifeixistes s'han convocat a través de les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre pels carrers de Sevilla, Granada i Màlaga, convocades a través de les xarxes socials, com a protesta contra el feixisme després dels resultats de les eleccions andaluses en què Vox va aconseguir dotze diputats.

Les protestes han estat controlades per les forces de seguretat i les han convocat grups antifeixistes, que han portat banderes republicanes i andaluses i han llançat consignes contra la formació d'extrema dreta. També s'hi han adherit persones de totes les edats i col·lectius, com l'LGTBI.

A Sevilla, la marxa s'ha convocat amb el lema "Andalusia no és un lloc per al feixisme". Ha passat davant l'edifici del Parlament i del Palau de San Telmo, la seu de la presidència de la Junta, i ha tallat el trànsit al centre de la capital andalusa. Hi han participat més de dues mil persones.

 

Mobilització a Granada contra Vox (EFE)

 

A Granada, la manifestació ha començat amb uns 500 participants i ha acabat amb més de 4.000. Els agents s'han vist obligats a tallar el trànsit als carrers més cèntrics de la ciutat.

I a Màlaga s'han reunit un miler de persones. Els manifestants han cridat consignes com "El vostre odi no hi cap als nostres carrers" o "Vosaltres, feixistes, sou els terroristes". També hi havia pancartes en què es podien llegir frases com "No oblidin canviar l'hora, a les dues serà 1936" o "380.000 andalusos han votat que tornarien a afusellar Lorca".

 

ARXIVAT A:
EleccionsAntifeixisme AndalusiaVox
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut