Barcelona

20.000 persones en la "mobilització permanent" per la llibertat dels detinguts

La mobilització convocada per les entitats sobiranistes no s'acabarà fins que tots els detinguts per l'1-O surtin en llibertat

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'apleguen des d'abans de les 12 del migdia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, seguint la crida de les entitats sobiranistes a mobilitzar-se "de forma permanent" fins que no s'alliberin les persones que encara queden detingudes

L'ambient de la concentració, en la qual hi havia 20.000 persones segons la Guàrdia Urbana aquest migdia, és festiu i s'hi poden sentir crits de "votarem", "democràcia", "independència" i "llibertat detinguts".

Aquest migdia, els Mossos han hagut de tallar el trànsit al passeig Lluís Companys en aquest punt.

"Pacífica i cívica"

Els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han parlat davant dels assistents, amb problemes de veu després de la concentració de 14 hores d'aquest dimecres a la seu d'Economia, convocada també per les entitats sobiranistes. 

Sànchez assegura que a partir d'ara res serà igual i que no es farà ni un pas enrere. Sobre els detinguts, ha destacat que "no són delinqüents" i que mantindran la mobilització "pacífica i cívica" fins que tots surtin en llibertat.  

El president d'Òmnium ha comparat l'estat espanyol amb Turquia, "un estat repressor que no respecta la llibertat d'expressió". Cuixart assegura que el poble de Catalunya "està aturant un veritable cop d'estat". 

La mobilització s'està fent davant del TSJC, pel simbolisme d'aquest indret per als independentistes, ja que els detinguts no es troben en aquest punt sinó en diverses casernes de la Guàrdia Civil. 

A l'escenari que s'hi ha instal·lat també hi han parlat, per exemple, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o el secretari d'Economia, Pere Aragonès. Tots dos han exigit la llibertat immediata dels detinguts "perquè són servidors públics i perquè han treballat per defensar els nostres drets".

També hi són presents membres del govern, de l'Ajuntament de Barcelona, de la Mesa del Parlament i membres d'Esquerra, PDeCAT, CSQEP, En Comú Podem i la CUP.

"No caure en provocacions"

En els diferents parlaments s'ha repetit la crida a mantenir la calma i no caure en provocacions. 

Entre els concentrats, gent vinguda de diversos punts de Catalunya i pancartes com les que es van veure aquest dimecres en la concentració davant de la seu de la Conselleria d'Economia: 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut