Manifestats a Hong Kong

Milers de persones desafien la prohibició policial i es manifesten a Hong Kong

Les mobilitzacions prodemocràtiques no s'aturen en el seu 13è cap de setmana consecutiu i omplen els carrers del districte financer

Actualitzat

Les mobilitzacions prodemocràtiques contra el govern de Hong Kong no s'aturen en el seu 13è cap de setmana consecutiu. Desenes de milers de persones han desafiat la prohibició de la policia i han protestat aquest dissabte pels carrers del districte financer, plens d'agents antidisturbis, i davant de l'Oficina d'Enllaç, l'organisme que representa el govern xinès a Hong Kong.  

 

 

 

Hi han hagut nous enfrontaments entre la policia i els manifestants, que han llançat còctels Molotov.

 

Manifestants llançant un còctel Molotov (Reuters)

 

Els agents han utilitzat gas lacrimogen i canons d'aigua per dispersar les protestes. Aquests canons d'aigua, per primer cop en les mobilitzacions, han llançat tinta blava per poder identificar amb més facilitat els manifestants.

 

Canons que llancen tinta blava per identificar els manifestants (AFP)

 

Carrers de Hong Kong plens de tinta blava (Reuters)

 

En les protestes també ha participat Joshua Wong, un dels principals referents en les mobilitzacions i secretari general de la formació prodemocràtica Demosisto, que va ser alliberat aquest divendres, després de ser detingut juntament amb 7 activistes més.

 

La policia va prohibir les protestes per motius de seguretat, ja que creuen que dins dels manifestants pacífics hi ha grups violents infiltrats. L'organització Front Civil de Drets Humans (CHRF) havien de convocar la manifestació de dissabte però la van desconvocar i posposar després de la prohibició.

Tot i així, per xarxes socials van aparèixer missatges per iniciar una marxa religiosa, en comptes de la manifestació, ja que aquest tipus de mobilitzacions no necessiten permís de la policia. Els agents van respondre a aquesta crida dient que qualsevol aglomeració de més de 30 persones seria considerada com una protesta il·legal.

 

 

La mobilització d'aquest dissabte és molt significativa perquè celebra el 5è aniversari de la prohibició del sufragi universal i lliure per elegir el cap de govern hongkonguès. Aquest fet va catapultar la Revolució dels Paraigües, en la qual Wong també va ser un dels líders.

 

Manifestants utilitzant punters làser (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
Anar al contingut