Milà

Milers de persones demanen la dimissió de Berlusconi en diferents ciutats italianes

Milers d'italians es van mobilitzar aquest dissabte a la tarda en diferents ciutats del país per demanar la dimissió del primer ministre, Silvio Berlusconi. L'acte més multitudinari es va celebrar a Milà i va aplegar una nombrosa representació d'intel·lectuals i membres del món de la cultura a Itàlia, com ara els escriptors Roberto Saviano i Umberto Eco o periodistes com Gad Lerner. Les manifestacions van demostrar que a Itàlia creix la indignació ciutadana contra Silvio Berlusconi després dels seus escàndols sexuals i per les acusacions de corrupció, evasió fiscal i abús de poder.

Actualitzat
Més de 9.000 persones, segons els organitzadors, es van manifestar aquest dissabte a Milà per demanar la dimissió de Silvio Berlusconi. Durant la marxa, organitzada per l'associació Llibertat i Justícia, es van sentir consignes com ara "Desperta, Itàlia, ens mereixem alguna cosa millor" o "Els vells babosos ens posen nerviosos".

A la manifestació s'hi van sumar personalitats de la cultura com ara els els escriptors Roberto Saviano i Umberto Eco o el pianista Maurizio Pollini. L'autor d'"El nom de la rosa" va fer una crida a defensar l'honor d'Itàlia, perquè "aquest no és un país de proxenetes", va dir. Mentrestant, Saviano, autor del llibre "Gomorra", va denunciar que la democràcia italiana és ostatge de la compravenda de vots al sud del país, i va recordar que qui critica el govern s'enfronta a un greu perill.

La de Milà no va ser la única mobilització contra el primer ministre. També se'n van fer en altres ciutats, com ara Florència, on es van manifestar 3.000 italians sota el lema "Itàlia no és un bordell", i està previst que en els pròxims dies se'n facin d'altres. Per diumenge vinent s'han convocat nous actes de protesta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut