Milers de persones omplen la Plaça Major de Vic per rebutjar l'empresonament dels consellers. 2 de novembre de 2017. (Horitzontal)
Milers de persones omplen la Plaça Major de Vic per rebutjar l'empresonament dels consellers. 2 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Milers de persones criden 'llibertat' i 'vaga general' a Vic per rebutjar l'empresonament dels consellers

ACN Vic.-La plaça Major de Vic s'ha omplert aquest dijous al vespre de milers de persones que han sortit al carrer per donar suport als consellers empresonats. Els concentrats han proclamat crits de 'llibertat', 'vaga general' i 'Puigdemont és el nostre president'. L'acte ha arrencat a les set de la tarda davant de l'Ajuntament de Vic i s'han llegit dos manifestos, un elaborat pel Comitè de Defensa de la República i l'altre per Òmnium i l'ANC. La dona del conseller Carles Mundó, Anna Marta Roca, ha estat present a l'acte i ha dirigit unes paraules als assistents per agrair l'"escalf" de la ciutadania i també per demanar que "si estem units, ens en sortirem". Un cop ha finalitzat la concentració, els manifestants han iniciat una marxa a peu fins a la localitat veïna de Gurb, ciutat natal de Mundó, on s'ha convocat una concentració per donar-li suport a ell i a la seva família a dos quarts de nou del vespre.

Milers de persones han exigit la llibertat dels set consellers des de la Plaça Major de Vic poques hores després que la jutge hagi decretat presó condicional per a Oriol Junqueras i els consellers Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Raül Romeva, tots ells destituïts pel govern espanyol. La plaça s'ha omplert de clams a favor de la llibertat i també s'han escoltat en diverses ocasions crits a favor d'una vaga general. El conseller Mundó, veí de la comarca d'Osona, ha estat especialment present en la concentració d'aquest vespre, ja que ha comptat amb la presència de la seva dona, Anna Marta Roca, que ha estat rebuda amb forts aplaudiments i amb crits de 'No esteu sols'. Roca s'ha dirigit als milers de concentrats per agrair-los "l'escalf" que està rebent i també per demanar que "si estem units, ens en sortirem".Per la seva part, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha lamentat l'empresonament de vuit consellers "escollits democràticament per les urnes" i els ha definit com a "persones de pau". Erra també ha tingut un record pels dos Jordis i ha assegurat que "davant de tot això, no ens podem quedar així". L'alcaldessa confia que Europa "vegi com actua aquest estat" i ha remarcat que "nosaltres defensarem fins al final el nostre Govern legal i legítim". Després de la lectura dels manifestos que han elaborat Òmnium i l'ANC i també el del Comitè de Defensa del Referèndum de Vic, la plaça ha cantat els 'Segadors' i 'El cant de la senyera'. Marxa cap a Gurb, poble natal del conseller MundóUn cop ha acabat la concentració de Vic, centenars de persones han engegat una marxa a peu fins a la localitat veïna de Gurb, poble natal del conseller Carles Mundó. Allà, més de dues mil persones s'han concentrat a la Plaça de l'Amistat, on els veïns han volgut fer un gran acte de suport a Mundó i a la seva família. La dona del conseller, Anna Marta Roca, que estava acompanyada pels seus tres fills, s'ha dirigit als concentrats per demanar-los que mantinguin les mobilitzacions per "defensar la nostra República". Roca ha dit que "no té cap lògica política el què està passant" i ho ha titllat de "persecució política". La dona del conseller ha admès que Mundó "estava preparat perquè pogués passar això" i ha assegurat que "l'advocat farà tot el possible per treure'ls d'allà el més aviat possible".Les entitats sobiranistes havien preparat una capsa de cartró i folis en blanc i bolígrafs perquè tots els veïns que ho desitgessin escrivissin una carta al conseller Mundó.

Anar al contingut