Barcelona

Milers de persones assisteixen a actes anticimera arreu del món

La celebració de la cimera de Washington ha motivat que aquest dissabte s'hagin convocat actes de protesta a tot el món. A la plaça de Catalunya de Barcelona, s'hi han concentrat 1.200 persones amb el lema "Que la crisi la paguin ells", amb referència a bancs i governs. Representants de sindicats, treballadors d'empreses amb expedients de regulació d'ocupació i algunes entitats socials han rebutjat la refundació del capitalisme i han demanat que els plans de rescat no només s'adrecin als bancs. No ha estat l'única mobilització a Catalunya: a Girona, Lleida, Tarragona i Reus, centenars de ciutadans també han protestat contra la gestió de la crisi econòmica mundial.

Actualitzat
L'acte celebrat a Barcelona ha acabat amb una marxa no autoritzada al voltant de la plaça de Catalunya fins arribar davant de la seu del Banc d'Espanya. Allà, hi ha hagut empentes i crits entre alguns manifestants i els Mossos d'Esquadra que protegien l'edifici.

Els incidents han començat després que un grup de persones ha abocat sacs de fems davant del Banc d'Espanya per denunciar l'actitud de la banca i dels governs reunits en la cimera del G-20. Aquests manifestants han llançat una part d'aquests fems contra els agents que custodiaven l'entrada de l'edifici, fet que ha provocat una càrrega policial.

La convocatòria, que s'havia fet extensible a la resta de ciutats catalanes, ha tingut una resposta mínima a les tres capitals de província. A Girona, s'hi han concentrat un centenar de persones entre les quals hi havia alguns dels treballadors de l'empresa de Sarrià de Ter, Torraspapel i representants d'ONG solidàries.

Una cinquantena de persones també s'han mobilitzat a l'eix comercial de Lleida i al centre de Tarragona. A Reus, l'acte de protesta contra la cimera del G-20 portava el lema de "Vinga, fem soroll contra la crisi" i ha consistit en una cassolada popular on hi han participat unes seixanta persones.

A Washington han declarat la mort del capitalisme

Un centenar de manifestants han celebrat una marxa fúnebre i una desfilada per declarar "mort" el capitalisme i demanar a la cimera del G-20 que fomenti la creació de llocs de treball i millori la cobertura sanitària. Els assistents a la protesta han denunciat el que consideren com el "gran prejudici" del sistema capitalista, que permet l'"avarícia corporativa" en detriment dels països pobres.
Anar al contingut