Mondragón

Milers de persones acomiaden Isaías Carrasco a Mondragón

Mondragón ha acomiadat l'última víctima d'ETA, l'exregidor socialista Isaías Carrasco. Ha estat un adéu multitudinari, amb milers de persones que han omplert l'espai entre l'ajuntament, on estava instal·lada la capella ardent, i l'església de Sant Joan Baptista, on han tingut lloc els funerals. El bisbe de Sant Sebastià, Juan María Uriarte, ha estat l'encarregat d'oficiar la missa. Uriarte ha animat els presents a exercir amb "coratge" la "llibertat d'esperit en aquest moment polític decisiu, sense que cap coacció" trobi "el més mínim ressò" en la societat.

Actualitzat

Enmig de crits, aplaudiments i visibles mostres de dolor, Mondragón ha acomiadat l'exregidor socialista i afiliat a la UGT Isaías Carrasco, assassinat divendres per ETA. Un dels moments més emotius del comiat s'ha viscut quan el ferètre amb les restes de la darrera víctima d'ETA ha cobert el trajecte d'escassament trenta metres que hi ha entre l'ajuntament, on hi havia estat instal·lada la capella ardent, i l'església de Sant Joan Baptista.

El fèretre ha estat tret a coll de l'ajuntament per membres de l'executiva del PSE com Patxi López i Miguel Buen entre els aplaudiments dels assistents. La comitiva fúnebre, encapçalada per les més de cinquanta corones que ha rebut la família en la capella ardent, ha caminat el breu espai que separa l'ajuntament de l'església amb els familiars de Carrasco al darrere. A la façana del consistori hi penjava una pancarta amb el lema "Tots som Isaías".

L'expectació era tal que centenars de persones s'han quedat fora del temple per sentir des de l'exterior l'homilia del bisbe de Sant Sebastià. Juan María Uriarte ha destacat la commoció i indignació provocades per "la violència inhumana d'ETA" i ha mirat de consolar els familiars i els ha animat a "seguir amb la seva vida amb tota dignitat", sense permetre que la mort d'Isaías Carrasco els porti "a la depressió crònica o destrueixi la seva salut anímica i el seu amor a la vida".

A banda dels milers de ciutadans anònims que han assistit al funeral oficiat per Uriarte, a l'església de Mondragón hi ha hagut nombrosos representants institucionals com la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i el president del Senat, Javier Rojo. També el lehendakari, Juan José Ibarretxe, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, així com els presidents de Cantàbria, Astúries i Andalusia.

Els partits polítics també han volgut donar el condol a la família. Hi han assistit el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, el president i el secretari general del PSE, Jesús Eguiguren i Patxi López pels socialistes. Pel Partit Popular hi havia el seu portaveu parlamentari, Eduardo Zaplana, i per Esquerra Unida, el seu coordinador general, Gaspar Llamazares. També hi ha hagut el president del PNB, Iñigo Urkullu, el president d'EA, Unai Ziarreta, i el secretari general d'UGT-Euskadi, Dámaso Casado.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut