Xina

Milers de nadons desapareixen a la Xina per vendre'ls al mercat negre de les adopcions

La policia ha detingut a Pequín una ginecòloga que durant set anys es va dedicar a vendre nadons a adoptants per 2.500 euros al mercat negre. A la Xina desenes de milers de nadons desapareixen cada any, on les màfies que trafiquen amb ells els venen a adoptants. Aprofiten qualsevol distracció per segrestar-los i tenen preferència pels nens.

RedaccióActualitzat
La policia ha detingut a Pequín una ginecòloga que hauria venut una trentena de nens per adopcions. Durant set anys es va dedicar a convèncer els pares que els seus nadons havien nascut amb malalties congènites i moribunds, així els podia vendre a adoptants per uns 2.500 euros al mercat negre. Els agents van localitzar els nadons totalment sans i els han retornat a les seves famílies.

A la Xina desapareixen desenes de milers de nadons cada any. Les màfies trafiquen amb ells per vendre'ls al mercat negre de les adopcions. Les autoritats amaguen aquest tema però els ciutadans estan cada dia més indignats.

Els segrestadors aprofiten qualsevol distracció dels pares per endur-se els nens i poder vendre'ls a famílies adoptants. Els intercanvis clandestins es veuen alimentats per la restricció de la política del fill únic i per la preferència pels nens, tot i que també venen nenes per a adopcions internacionals o per prostituir-les quan es facin grans.

Els pares d'aquests nens recorren la Xina diverses vegades a l'any amb una furgoneta amb fotos i explicacions dels seus fills desapareguts, alguns d'ells des de fa diversos anys. Un dels pares ha explicat que van trobar uns traficants que tenien tant nens com nenes de totes les edats i afirma que "si els vols comprar, pots anar-hi quan vulguis i te'ls ensenyen".

El pintor Li Yuelin ha resumit aquests casos en l'exposició "Memòria perduda", a Pequín. L'artista ha representat uns 60 retrats difuminats de nens perduts i que probablement els seus pares no recuperaran. Li Yuelin considera que "tots en som responsables" i assegura que si algú trobés algun d'aquests nens hauria de fer córrer la informació, degut que "potser ajudarem a que pugui tornar a casa".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut