Milers de menors arribats als Estats Units des de Mèxic denuncien abusos sexuals
Menors al mur que separa Mèxic dels Estats Units (Reuters)

Milers de menors arribats als Estats Units des de Mèxic denuncien abusos sexuals

La majoria de denúncies són contra altres menors dels centres de detenció, però més de 150 apunten al personal que s'encarrega de cuidar-los

RedaccióActualitzat

Més de 4.500 menors que han entrat sols als Estats Units des de Mèxic els últims quatre anys denuncien abusos sexuals mentre estaven sota custòdia de l'administració nord-americana.

La xifra, procedent del mateix Departament d'Afers Socials dels Estats Units, s'ha disparat el 2018, ccoincidint amb la política de separació de famílies ordenada pel govern de Donald Trump.

La majoria són acusacions contra altres menors de dins dels centres de detenció, però en consten més de 150 que apunten contra personal responsable de tenir cura d'aquests infants, segons denunciava davant la Comissió de Justícia del Congrés el representant demòcrata Ted Deutch.

"Aquests documents demostren que en els últims tres anys hi ha hagut 154 denúncies d'abusos sexuals contra treballadors que es fan càrrec de menors que han vingut sols. Això suposa una mitjana d'un abús per setmana d'un treballador del Departament d'Afers Socials a un menor."

El govern nord-americà assegura que la majoria d'aquestes denúncies s'han demostrat infundades i que s'han acomiadat els treballadors implicats en els casos confirmats.

Actualment hi ha uns 13.000 menors d'edat en centres de detenció dels Estats Units. Són nens que van travessar sols la frontera sud del país procedents de l'Amèrica Central i que passen una mitjana de tres mesos en aquests refugis.

ARXIVAT A:
MigracionsMenors
Anar al contingut