Les meduses han aparegut des de la zona del far de s'Arnella fins a la badia del Port de la Selva (ACN)
Les meduses han aparegut des de la zona del far de s'Arnella fins a la badia del Port de la Selva (ACN)

Milers de meduses envaeixen les platges del Port de la Selva

Se'n veuen també a diversos punts de Llançà i a la costa de la Catalunya del Nord, en poblacions com Canet de Rosselló

Actualitzat

Milers de meduses han envaït el litoral del Port de la Selva, des de la zona del far de s'Arnella fins a la badia, aquest diumenge, i han deixat sense bany els nombrosos banyistes que hi havia a la zona. També han aparegut a diversos punts de Llançà i a la costa de la Catalunya del Nord, en poblacions com Canet de Rosselló.

Es tractava d'exemplars de l'espècie "Aequorea forskalea", que pot arribar a mesurar fins a 20 centímetres. Són poc freqüents a la zona, i és que normalment es troben en aigües obertes de l'Atlàntic, l'Índic i el Pacífic. A més, acostumen a viure a alta mar i apareixen a la costa quan són arrossegades pels vents.

Les Aequorea forskalea poden arribar a mesurar fins a 20 centímetres (ACN)
Les "Aequorea forskalea" poden arribar a mesurar fins a 20 centímetres (ACN)

Els experts asseguren que és difícil saber les raons d'aquesta invasió de meduses però que, per la mida, creuen que es tracta d'exemplars al final del cicle vital que haurien estat arrossegats pels corrents. Uns experts que asseguren que es tracta d'una espècie que no produeix urticària.

Tot i això, l'Ajuntament del Port de la Selva ha recomanat no banyar-se. El regidor de Seguretat, Roger Pinart, ha afegit, però, que no es tracta d'un episodi "excepcional" perquè és època de cria.

Aquest dilluns ja no se'n veien a pràcticament cap platja i només en quedaven algunes avarades en punts de la badia.

L'aparició de meduses a la costa és una situació normal per a l'època (ACN)

El biòleg Eduard Marquès diu que es tracta d'una situació normal per a l'època, perquè hi ha aportació de nutrients a l'aigua i això suposa una eclosió d'algues, que alhora són filtrades per espècies com les meduses.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut