Milers de manifestants protesten pel centre de Barcelona per les retallades en salut

Milers de persones es manifesten aquest diumenge al migdia pel centre de Barcelona en defensa del sistema sanitari públic i en contra de les retallades pressupostàries en aquest sector. Denuncien que ja hi ha pacients a Catalunya que han deixat de prendre la medicació per la malaltia crònica que tenen perquè no tenen diners per comprar-la.

Actualitzat
Milers de persones es manifesten aquest diumenge al migdia pel centre de Barcelona en defensa del sistema sanitari públic i en contra de les retallades pressupostàries en aquest sector. La marxa, organitzada per la Plataforma pel Dret a la Salut, ha començat a la plaça Catalunya i ha recorregut la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

El col·lectiu mèdic denuncia que ja hi ha pacients a Catalunya que han deixat de prendre la medicació per la malaltia crònica que tenen perquè no tenen diners per comprar-la.

Durant la protesta, els organitzadors han repartit còpies del manifest que recull les principals reivindicacions de la plataforma. Algunes d'aquestes reivindicacions són la no aplicació del copagament dels medicaments i serveis, revertir el "procés de privatització de la sanitat catalana" i l'augment de pressupostos per a l'atenció primària i la salut comunitària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut