L'acte congrega milers de joves interessats en les criptomonedes (TV3)

Milers de joves a la convenció a Badalona d'IM Academy, acusada de ser una criptosecta

L'Ajuntament i el Joventut de Badalona diuen que no n'han pogut impedir la celebració, com demanaven les famílies

RedaccióActualitzat
TEMA:
Tecnologia

Milers de joves es reuneixen aquest cap de setmana a Badalona a la convenció d'una empresa d'inversions en criptomonedes que té líders acusats d'estafa i organització criminal. L'organització ha anunciat per xarxes la presència del seu líder mundial, anomenat Christopher Terry, que és el fundador del grup.

El lloc on se celebra és el Palau Municipal d'Esports de Badalona, malgrat que diverses famílies afectades, i també l'ONG RedUNE, han enviat cartes de queixa al consistori perquè impedeixi la celebració de l'acte, que ha començat aquest divendres amb una afluència massiva. Oficialment hi havia 9.200 entrades a la venda però no ha transcendit quantes se n'han venut.

Són joves vinguts d'arreu del món. D'Alemanya, Itàlia, França, Portugal i també d'altres punts de l'Estat. Diuen que venen a fer un curs per aprendre a invertir en criptomonedes, i han pagat 200 euros per assistir-hi.

Vestits com si fossin executius, els joves imiten l'estètica dels líders del grup, que es poden veure en vídeos en xarxes d'esdeveniments a tot el món. Unes trobades on s'utilitzen tècniques de captació, de pertinença de grup i desenvolupament personal.

Pocs dels joves volen parlar, alguns tenen la consigna de no fer-ho i a d'altres els ho prohibeixen persones que diuen ser de l'organització. Això és el que han explicat a un equip de TV3:


Polèmica a Badalona

La celebració de l'acte al Poliesportiu Municipal de Badalona ha aixecat polèmica. Preguntat per TV3, l'Ajuntament de Badalona explica que no té potestat per impedir l'acte perquè l'explotació del pavelló municipal no correspon al consistori.

La gestió de l'equipament està concedida al Joventut de Badalona. Davant les queixes de les famílies, l'Ajuntament ha traslladat a l'empresa concessionària que està disconforme amb l'acte previst per al cap de setmana.

Arribades a l'acte d'IM Academy a Badalona aquest divendres (TV3)

Segons l'ACN, l'Ajuntament ha demanat al Club Joventut Badalona que cancel·li el lloguer del pavelló. Malgrat que l'esdeveniment ja està en marxa, el consistori vol esgotar totes les vies legals per impedir que segueixi els pròxims dies, però l'Ajuntament reconeix que l'assumpte correspon en últim terme a l'empresa que gestiona l'estadi i a la que ha organitzat l'acte.

Per la seva banda, el Joventut de Badalona explica que fa uns mesos va rebre una sol·licitud d'ús del pavelló mitjançant un promotor d'esdeveniments. L'entitat diu que el paper del Joventut de Badalona es limita a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor en virtut del contracte d'arrendament subscrit a aquest efecte, sense que el Joventut de Badalona tingui cap vinculació amb el promotor ni amb el seu client.

Per evitar nous casos en el futur, l'Ajuntament i el club s'han emplaçat a treballar perquè els propers esdeveniments que es facin al Palau d'Esports es puguin "analitzar" prèviament. "Estem preparant la millora dels mecanismes de control perquè no es repeteixi aquesta situació", reiteren des del club.

Això mentre hi ha famílies que temen perdre els fills adolescents per culpa de la companyia nord-americana IM Academy, que qualifiquen de criptosecta. Pares i mares han explicat a TV3 com ha canviat la relació amb els seus fills des que han entrat en aquesta organització.

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsTecnologiaCriptomonedes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut