Dos repartidors de Glovo (Europa Press)
Dos repartidors de Glovo (Europa Press)

Milers de dades robades a Glovo en un ciberatac se subhasten al web fosc

Entre les dades que es venen hi ha informació sobre repartidors i clients de Glovo o informes d'incidències entre McDonald's i la plataforma

Redacció/AgènciesActualitzat

Informació sobre repartidors, treballadors de diferents tipus i clients de l'empresa Glovo s'ofereixen sota subhasta al que es coneix com a "dark web", l'internet profund.

Entre les dades que es venen hi ha informació de 5,79 milions de comandes de clients de Glovo, de 37.509 repartidors autònoms, 21.379 treballadors i 3.854 informes d'incidències entre McDonald's i la plataforma.

Les dades provenen d'un ciberatac que va patir Glovo l'abril de 2021, que va deixar al descobert informació de clients i treballadors. Els hackers, però, no van accedir a la informació de les targetes de crèdit dels usuaris de la plataforma.

Un rider de Glovo pels carrers de Pamplona
Un rider de Glovo pels carrers de Pamplona (Europa Press/Eduardo Sanz)

Un portaveu de Glovo ha dit a l'agència EFE que, en el ciberatac, els atacants van "poder accedir als números d'IBAN durant un breu període de temps", però no van poder obtenir "cap dada de targeta de clients perquè Glovo no guarda ni emmagatzema aquesta informació i totes les contrasenyes estan encriptades".

En el cas dels repartidors, la informació robada conté noms complets, adreces postals, números de telèfon, correus electrònics, IBAN i mètode de transport utilitzat.

La companyia assegura que va informar del hackeig l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i que la investigació va acabar el mateix 2021. Posteriorment, Glovo va fer "una auditoria completa" dels sistemes i, actualment, està prenent "mesures addicionals" per eliminar la informació que s'ha filtrat a l'internet profund.

El "dark web" és una xarxa que està configurada de forma particular i, per accedir-hi, cal un programari diferent de l'habitual.

Un repartidor de Glovo a Madrid
Un repartidor de Glovo a Madrid (Europa Press/Jesús Hellín)
ARXIVAT A:
PirateriaTecnologia
Anar al contingut