Detall dels crancs vermells de l'illa de Christmas, a Austràlia
Les closques resistents dels crancs vermells poden arribar a perforar pneumàtics d'un vehicle (Reuters)

Milers de crancs tenyeixen de vermell les carreteres d'una illa d'Austràlia

A l'illa de Christmas ha començat la migració anual dels crancs que surten dels boscos i caminen fins a l'oceà per aparellar-se

RedaccióActualitzat

Les carreteres de l'illa de Christmas han quedat envermellides per milers de crancs. Els animals han sortit dels boscos d'aquesta illa de l'oceà Índic que forma part d'Austràlia per començar la migració fins a l'oceà, com cada any. Moltes de les carreteres i ponts de l'illa s'han hagut de tallar al trànsit per no esclafar els crustacis. De fet, s'instal·len tanques especials per dirigir els crustacis per rutes segures.

Segons els responsables de la conservació dels parcs australians, la migració dels crancs vermells sol començar amb les primeres pluges de l'estació humida australiana, generalment a l'entorn del novembre, però es pot estendre fins al gener. Els crancs vermells s'escampen per tota l'illa per milions i deixen una estela brillant.


Un cop arribin a l'oceà, s'aparellaran i faran la posta. Els mascles arriben primer a la riba i caven caus, on es troben amb les femelles i s'hi aparellen. Després, els mascles se'n tornen al bosc i les femelles es queden un parell de setmanes més i alliberen els ous a l'aigua. Cadascuna pot produir-ne fins a 100.000.

Crancs vermells caminant per una carretera tallada, a l'illa de Christmas, a Austràlia
Milers d'exemplars fan camí des dels boscos fins a l'oceà i obliguen a tallar algunes carreteres (Reuters)

Els crancs vermells de l'illa de Christmas estan protegits per la llei i tenen una esperança de vida que oscil·la entre els 20 i els 30 anys.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientAustràlia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut