Joves pel Clima a París (Reuters)

Milers de científics donen suport a les protestes dels joves contra el canvi climàtic

En un article a la revista Science asseguren que els joves han entès la situació i calen mesures urgents contra el canvi climàtic

RedaccióActualitzat

Milers de científics de tot el món han donat suport a les protestes que fan milers de joves cada divendres per demanar als polítics accions contra el canvi climàtic.

Una carta publicada a la revista "Science", titulada "Les preocupacions dels joves manifestants està justificada", signada per més de 4.000 científics de tot el món dóna suport al fenomen #FridaysForFuture:

"Les seves preocupacions estan justificades i recolzades per la millor ciència disponible. Les mesures actuals per protegir el clima i la biosfera són profundament inadequades."

La primera de les manifestacions es va fer el 10 de gener a Brussel·les i va congregar 3.000 persones. En setmanes posteriors, la xifra s'ha anat multiplicant: de 12.500 a 27.500, i fins a 35.000 estudiants. Estudiants de tot el món han continut fent vaga els divendres per reivindicar polítiques contra el canvi climàtic.

Joves pel Clima a Berlin (Reuters)

 

La carta explica la importància de complir l'acord de París i mantenir l'escalfament global per sota dels 2 ºC i la reducció de CO2:

"És fonamental iniciar immediatament una ràpida reducció de CO2 i altres emissions de gasos d'efecte hivernacle. El grau de crisi climàtica que experimentarà la humanitat en el futur serà determinat per les nostres emissions acumulades; La reducció ràpida ara limitarà els danys."

 

Els científics donen la raó als joves quan demanen solucions per una societat sostenible:

" Sense una acció audaç i focalitzada, el seu futur està en perill crític. No hi ha temps per esperar fins que arribin al poder."

Joves pel Clima a Berlín (Reuters)

 

Asseguren que la responsabilitat de crear les condicions marc necessàries recau sobre els polítics:

"Alguns exemples inclouen els preus i les regulacions efectives del CO2; cessament de subvencions per a accions i productes que perjudiquen el clima; normes d'eficiència; innovacions socials; i inversió massiva dirigida en solucions com les energies renovables, l'electrificació intersectorial, la infraestructura de transport públic i la reducció de la demanda."

 

Acaben la carta donant suport a les mobilitzacions ja que, segons ells, demostren que els joves entenen la situació:

" Aprovem i donem suport a la seva demanda d'acció ràpida i contundent. La nostra responsabilitat social, ètica i acadèmica és declarar sense incerteses: només si la humanitat actua de manera ràpida i decidida podem limitar l'escalfament global, aturar l'extinció massiva de les espècies animals i vegetals i preservar la base natural de subministrament d'aliments i benestar de les generacions presents i futures. Això és el que volen assolir els joves. Mereixen el nostre respecte i el nostre ple suport."

 

Joves pel Clima a Buenos Aires (Reuters)

 

Joves pel Clima

El símbol de la protesta dels joves contra el canvi climàtic, la sueca Greta Thunberg, encapçala el moviment i ha compartit l'article per mostrar que tenen el suport del món científic:

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut