Mil cadires buides per simbolitzar els refugiats que no arriben
Mil cadires buides per simbolitzar els refugiats que no arriben

Mil cadires buides per als refugiats que no arriben

La campanya "Veniu Ja" denuncia que només s'han acollit 1.304 refugiats dels més de 17.000 que va prometre el govern

RedaccióActualitzat

Quan falten 140 dies perquè acabi el termini d'Espanya per acollir els 17.337 refugiats que va prometre, mil cadires buides han servit, aquest dimecres, per simbolitzar els refugiats que no arriben en un acte organitzat per més de 50 ONGs.

Diverses ONGs, entre elles Intermon Oxfam o Save The Children, han iniciat la campanya "Veniu Ja" per exigir al govern que actuï de manera immediata per acollir les persones davant aquesta greu situació. Dels més de 17.000 refugiats que va prometre acollir el govern, fins ara només n'han arribat 1.304. Les organitzacions denuncien que aquesta xifra només representa un 7% del compromís que va adquirir.

Les organitzacions volen que la societat no oblidi tots aquells que encara han d'arribar i acollir i ho ha fet amb la imatge simbòlica de mil cadires buides esperant els refugiats a la Ciutat Universitària de Madrid i un comptador que recull en temps real les persones que arriben a Espanya.

A Barcelona, també han posat en marxar el comptador i han col·locat a la sorra de la platja de la Mediterrània noms de refugiats bloquejats a Grècia o el Líban esperant per venir a Espanya.

 

Ahmad, un refugiat sirià de 22 anys que viu a Madrid des de fa dos anys, explica que "només volem una vida segura i tranquil·la". Ha demanat empatia per a les persones que han de marxar de casa seva per culpa de la guerra i que volen una vida segura en un altre país.

Maite Serrano, directora de la Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament, assegura que hi ha una manca de voluntat política:

" És un país molt compromès, sap que donar suport als refugiats és una obligació però cal anar més enllà de les ONGs. No hi ha la voluntat política necessària perquè aquestes persones arribin."

Des de la campanya "Veniu Ja" asseguren que hi ha 1.499 persones que ara són a Turquia, el Líban o Grècia que han d'arribar abans del 20 de juliol d'aquest any i 15.888 de reubicades d'Itàlia o Grècia que han d'arribar abans del pròxim 26 de setembre.

Anar al contingut