10.000 euros i mig milió de llums per guarnir la Casa de Nadal, una atracció turística
Els llums de la Casa de Nadal costen 2.000 euros de factura d'electricitat (EFE / EPA / Christian Bruna)

Mig milió de llums i 10.000 euros per guarnir la casa més nadalenca d'Àustria

La Casa de Nadal, un somni d'infantesa de Sabine Gollnuber, atreu cada any milers de visitants

RedaccióActualitzat

"El meu somni de petita era construir un Disneyland de Nadal", explica Sabine Gollnuber, la propietària de la Casa de Nadal, un festival de llums i colors que cada any rep milers de visitants a Àustria. De petita, va anar amb la seva família a Disneylàndia, a Florida i a Califòrnia, i l'experiència li va quedar "gravada al cor".

Prop de 600.000 llums il·luminen la casa i el jardí del xalet on viu, a Bad Tatzmannsdorf, un poble situat uns 100 quilòmetres al sud de Viena. Hi atresora també 180 figures inflables -la col·lecció privada més gran d'Europa i que vol continuar fent créixer. La majoria són de temàtica nadalenca, però també n'hi ha de superherois i personatges de pel·lícules.

10.000 euros i mig milió de llums per guarnir la Casa de Nadal, una atracció turística
La Casa de Nadal té la col·lecció privada de ninots inflables més gran d'Europa (EFE / EPA / Christian Bruna)

 

Una feina de gairebé tot l'any

La Sabine i la seva família dediquen quatre mesos de l'any -des de l'agost fins a finals de novembre- a preparar la decoració nadalenca. Quan acaba la temporada, toca netejar i recollir, substituir les peces que s'hagin fet malbé i comprar-ne de noves. En total, sumen uns 10 mesos de feina.

Tot plegat comporta un gran inversió monetària: uns 10.000 euros en total, dels quals 2.000 són per pagar l'electricitat. La despesa energètica és important, però la família explica que tota l'electricitat prové de fonts renovables, de manera que la instal·lació no implica emissions de carboni.

 

10.000 euros i mig milió de llums per guarnir la Casa de Nadal, una atracció turística
La decoració de la Casa de Nadal i la factura elèctrica comporten una despesa total de 10.000 euros (EFE / EPA / Christian Bruna)

 

10.000 euros i mig milió de llums per guarnir la Casa de Nadal, una atracció turística
El somni de la Sabine era construir un Disney nadalenc (EFE / EPA / Christian Bruna)

 

Fa 10 anys que la casa admet visitants. L'entrada és de franc, però es recullen donatius per a la Creu Roja.

És un lloc cèlebre a tot Àustria que, per la pandèmia, ha hagut d'instaurar alguns hàbits, com ara que s'ha d'entrar-hi amb mascareta, hi ha control d'aforament i registre previ de visitants i s'ha de seguir el recorregut senyalitzat. Seguint aquestes normes, la Sabine confia que la casa pugui continuar rebent visites fins al 10 de gener.

"Quan et ve un infant que pensa que dins de casa teva hi dormen Santa Claus o el nen Jesús, és que has fet una bona feina", conclou.

ARXIVAT A:
NadalÀustria
Anar al contingut