Imatge dels manifestants asseguts a terra a la plaça de Sant Jaume aquest dimarts 24 de maig. (Horitzontal)
Imatge dels manifestants asseguts a terra a la plaça de Sant Jaume aquest dimarts 24 de maig. (Horitzontal)

Mig miler de persones reclamen davant la Model la llibertat del manter detingut per agredir un agent de la Guàrdia Urbana

ACN Barcelona.-Mig miler de manters i representants d'entitats socials s'han manifestat aquest dimarts al vespre pels carrers de Barcelona per reclamar la llibertat de Sidil Moctar, el manter detingut i empresonat la setmana passada per agredir un agent de la Guàrdia Urbana després d'una batuda policial al Port Vell contra la venda ambulant. Minuts abans de les set, els manifestants han recorregut el perímetre de la presó Model corejant consignes en favor del detingut. Ja a les portes de la presó, representants dels manters han reclamat que es revisi el cas del company detingut perquè el vídeo que s'ha fet servir com a prova no demostra el que realment va succeir. Al seu torn, l'advocat de Moctar, Andrés García, ha explicat que aquest matí han presentat un recurs contra l'auto de presó preventiva acreditant que Moctar porta més de 10 anys vivint a Barcelona i Madrid i que no hi ha perill de fuga. La manifestació ha finalitzat a la plaça Sant Jaume. Malgrat que la marxa ha estat del tot pacífica, durant el trajecte s'han cremat un parell de contenidors que la Guàrdia Urbana inicialment no ha atribuït als manifestants.

La manifestació, que estava convocada a les set del vespre a la porta de la Model del carrer Entença, ha començat uns minuts abans quan els concentrats han recorregut el perímetre del centre penitenciari. A la protesta s'hi han sumat manters i representants de diverses entitats socials i formacions polítiques com el regidor de la CUP-Capgirem Barcelona, Josep Garganté. Un cop a l'entrada principal de la presó, i custodiats pels Mossos d'Esquadra, el mig miler de manifestants s'han assegut a terra per escoltar la lectura del manifest que el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ja va fer públic el passat dijous. En declaracions als mitjans de comunicació, el seu portaveu, Mama Mor, ha insistit que el vídeo que s'ha utilitzat com a prova per empresonar Sidil Moctar no reflecteix la realitat dels fets perquè abans de l'agressió a l'agent de la Guàrdia Urbana que recullen les imatges els manters van ser insultats i agredits per la policia. Moctar ha denunciat que ja fa setmanes que la Guàrdia Urbana "els espera a la sortida del metro" i els provoca sistemàticament "sense que ningú digui res". "Les provocacions comencen amb insults racistes i continuen amb agressions físiques i després ens diuen que nosaltres sóm els violents", ha criticat.Al seu torn, l'advocat de Sidil Moctar, Andrés García, ha explicat que han presentat un recurs contra l'auto de presó preventiva on s'acredita que Sidil Moctar porta més de 10 anys vivint a Barcelona i a Madrid i "que no hi ha risc de fuga". També ha assegurat que la llibertat de Moctar "afavoriria molt el procés per una lògica de justícia restaurativa" i ha demanat que "tothom obri la ment" per esclarir els fet. Finalitzada la lectura del manifest, els concentrats s'han dirigit a la plaça de Sant Jaume on ha finalitzat la manifestació amb diversos discursos. Al llarg de la protesta no s'han produït incidents. Amb tot, durant el trajecte fins a la plaça de Sant Jaume dos contenidors han cremat en carrers pròxims a la presó Model. Segons fonts de l'Ajuntament consultades per l'ACN, la Guàrdia Urbana no ha identificat els autors.

Anar al contingut