Els manifestants denuncien el tancament de l'escola bressol del centre.
L'escola bressol de l'hospital ja no admetrà nous infants.
Barcelona

Mig centenar de sanitaris boicotegen la visita de Boi Ruiz a l'hospital Vall d'Hebron

Mig centenar de sanitaris han acorralat el conseller de Salut, Boi Ruiz, i li han impedit visitar la Unitat de Càncer de l'hospital Vall d'Hebron. Els sanitaris protestaven contra les retallades, que, al seu parer, posen en perill la sanitat pública, i contra el tancament de la llar d'infants del centre.

RedaccióActualitzat
Mig centenar de sanitaris han acorralat el conseller de Salut, Boi Ruiz i li han impedit visitar la Unitat de Càncer de l'hospital Vall d'Hebron, que aquest dilluns compleix dos anys. Els sanitaris protestaven contra les retallades, que, al seu parer, posen en perill la sanitat pública, i contra el tancament de la llar d'infants del centre.

Darrere la pancarta "Defensem l'escola bressol", desenes d'infermers, alguns acompanyats dels seus fills, han barrat el pas del conseller i n'han exigit la dimissió. Finalment, Boi Ruiz ha optat per reunir-se amb els representants sindicals i no ha acompanyat durant la visita al centre l'investigador i director científic del VHIO i de la Divisió d'Oncologia i Hematologia del Massachusetts General Hospital, Josep Baselga.

Segons el sindicat CATAC, Ruiz s'ha compromès a interessar-se per la situació de l'escola bressol abans de deu dies. Quan sortia de l'hospital, diversos manifestants han sacsejat el cotxe on anava el conseller, hi han donat cops i n'han trencat un retrovisor. Els treballadors han escridassat Ruiz a la sortida, amb consignes com "Lladres", "Dimissió" i "Volem l'escola bressol". El centre no admetrà noves matriculacions el curs que ve, malgrat que actualment té inscrites 150 criatures.
Anar al contingut