Mig centenar de líders religiosos signen el 'Pacte Manresa 2022', un compromís per combatre el canvi climàtic

ACN Manresa - El Fòrum Internacional Multireligiós 'Cruïlla de Camins', que ha reunit a Manresa més de mig centenar de líders religiosos de tot el món, s'ha tancat aquest dimecres amb la signatura del 'Pacte Manresa 2022', un compromís per combatre el canvi climàtic. El text insta els governs de tot el món a crear ciutats més sostenibles, justes i inclusives. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha assegurat que es tracta "d'una llavor, una manera de posar un granet de sorra per salvar el planeta. Nosaltres posem un petit gra de sorra que ens volem encarregar de transmetre al món a través de les confessions religioses". El fòrum s'ha celebrat a la capital del Bages amb motiu dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a la ciutat.

8 de cada 10 persones del món professen alguna religió i, per això, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, considera que el 'Pacte Manresa 2022', que han signat 51 líders religiosos de 33 països del món, és una bona manera per arribar a la ciutadania i als governs.

El text reclama mesures dràstiques pensant en el planeta que la societat deixa a les futures generacions. Durant la roda de premsa de clausura de la convenció, la secretària general de Religions for Peace, Azza Karam, ha explicat que aquest fòrum es diferencia dels altres 25 que s'han celebrat aquest any a tot el món per tres motius: en primer lloc, perquè aquest s'ha fet per commemorar els 500 anys de Sant Ignasi de Loiola, una persona que no va tenir una vida opulent. També per la forta presència de dones líders religioses i joves i, per últim, perquè en aquest fòrum han treballat de manera conjunta des de totes les comunitats religioses.

El Fòrum s'ha celebrat en el marc dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa, sota l'organització de l'Ajuntament de Manresa, a través de Manresa 2022, i de Religions for Peace, una organització de diàleg interreligiós de referència a nivell mundial, amb seu a Nova York i organitzacions nacionals arreu del món. El 'Pacte Manresa 2022' es traslladarà a organismes de pes com l'ONU o l'UNESCO.

 

 

Anar al contingut