El xip subcutani en el qual es pot portar el certificat covid

Microxips subcutanis permeten portar el certificat covid sempre a sobre

Els ofereix una empresa sueca, que afirma que no emeten cap senyal i no es poden rastrejar

Redacció Actualitzat
TEMA:
Certificat Covid

Pot sorprendre, però hi ha gent que s'implanta un microxip al braç o a la mà que els permet obrir portesl'ordinador sense haver de portar claus o recordar contrasenyes.

Aquests implants ja fa anys que existeixen, però ara els han trobat un nou ús: portar el passaport covid de vacunació sempre a sobre, encara que no portis el mòbil, a dins d'un xip que fa 2 mil·límetres de gruix i 14 de llargada.

Ho ofereix una empresa sueca: el xip costa uns 100 euros, s'implanta sota la pell amb una xeringa, es pot tornar a treure quan es vulgui i la informació s'extreu a través d'ones de ràdio NFC, la mateixa tecnologia que es fa servir per llegir el certificat del mòbil.

Esquema del microxip que s'implanta sota la pell (Imatge: DSruptive Subdermals)

No emet senyals

Hannes Sjoblad, director de DSruptive Subdermals, l'empresa que el comercialitza, assegura que la informació està del tot protegida, perquè el xip no emet cap senyal:

"No tenen bateria i no poden transmetre cap senyal per si sols. Per tant, són bàsicament passius, estan com adormits, mai poden comunicar la localització, només s'activen quan els toques amb el mòbil."

"Això significa que no es poden utilitzar per rastrejar la ubicació de ningú."

Podeu veure els detalls de com funciona en aquest vídeo:

La conspiració del xip

Els conspiranoics i negacionistes s'han passat mesos afirmant que amb les vacunes contra la covid s'implantava un xip sense que les persones se n'adonessin.

No ho han pogut demostrar en cap cas, perquè és fals, però ara, si volen, poden denunciar que hi ha gent que se'n posa un voluntàriament.

 

El microxip abans d'implantar, al palmell d'una mà
ARXIVAT A:
Tecnologia Vacunes Covid-19 Certificat Covid
Anar al contingut