Moment d'una de les microexplosions dutes a terme per l'exèrcit

Microvoladures per eliminar el risc d'una canonada soterrada a la platja del Somorrostro

L'objecte sospitós que va obligar a desallotjar aquesta platja barcelonina no era una bomba, sinó una canonada amb arestes

RedaccióActualitzat

La platja del Somorrostro de Barcelona ha quedat plenament reoberta al públic aquest dijous cap a tres quarts de set de la tarda, l'endemà que dimecres s'hi restringís l'accés quan es va detectar un objecte metàl·lic sota l'aigua, a tocar de la costa.

Davant la sospita que es pogués tractar d'un explosiu de la Guerra Civil, i del risc que això suposava, es va desallotjar parcialment la platja i la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra hi van impedir l'accés per terra, mentre el Servei Marítim de la Guàrdia Civil controlava l'accés per mar.

Efectius de la Guàrdia Civil van fer una primera inspecció de l'objecte, que aquest matí ha estat analitzat per experts de l'exèrcit.

Al final ha quedat clar que no es tracta de cap projectil o ni de cap altre explosiu de la Guerra Civil, sinó d'una canonada "bastant incrustada a terra", segons un portaveu de la Guàrdia Civil, que ha afegit que presentava "arestes metàl·liques potencialment perilloses" per als banyistes.

A partir d'aquí, i amb la finalitat de "mirar d'extreure la màxima quantitat de material possible", els experts han decidit procedir a fer unes microvoladures.


Ara, un cop fetes les microvoladures i en funció de l'extracció de material que s'ha aconseguit, correspon a l'Ajuntament de Barcelona decidir si cal procedir a retirar-ne més.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolGuàrdia CivilMossos d'EsquadraGuàrdia Urbana
Anar al contingut