Michelle Obama amb Oprah Winfred, aquest dimarts a Chicago promocionant "Becoming", la seva autobiografia (Reuters)
Michelle Obama amb Oprah Winfred, aquest dimarts a Chicago promocionant "Becoming", la seva autobiografia (Reuters)

Michelle Obama promociona les seves memòries amb una gira digna d'una estrella de rock

L'editorial ha pagat uns 53 milions d'euros pel llibre i ja és el número 1 en vendes

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts, ha sortit a la venda a tot el món el llibre autobiogràfic de Michelle Obama, "Becoming", en castellà "Mi historia", i que s'espera que sigui un dels més venuts aquest any.

Es publica simultàniament en 24 idiomes i, segons alguns mitjans, l'editorial hauria pagat uns 60 milions de dòlars pels drets, uns 53 milions d'euros.

 

L'exprimera dama dels Estats Units va començar a promocionar-lo aquest dimarts signant exemplars a la seva ciutat, Chicago.

Notícia relacionada - 2013: Michelle Obama traurà un disc de hip-hop amb finalitats benèfiques

Gira d'estrella de rock

Però el gruix de la promoció consistirà en una gira digna d'una estrella de rock, amb xerrades en estadis dels EUA i el Regne Unit, acompanyada d'escriptores i actrius com Sarah Jessica Parker o Reese Witherspoon.

 

El primer acte multitudinari va ser aquest mateix dimarts a la nit també a Chicago: una xerrada de Michelle Obama amb la presentadora estrella de la televisió dels EUA, Oprah Winfrey. Desenes de milers de persones van esgotar les entrades, que costaven entre 30 i 3.000 dòlars.

Número 1 a Amazon

Tot plegat ha generat una expectació que ha fet que sigui un dels llibres més esperats dels últims anys, i ja és el número 1 de vendes a la botiga en línia Amazon:

 


Notícia relacionada: Trump atura programes de salut i d'educació impulsats per Michelle Obama

"De vegades penso si en algun moment tocarem fons"

De moment, el que ha cridat més l'atenció del llibre són els fragments avançats per la premsa en què critica l'onada conservadora encapçalada per Donald Trump:

"Ha estat angoixant veure com l'actual president ha portat molts ciutadans a dubtar de si mateixos i a dubtar dels altres i a tenir por. De vegades, penso si en algun moment tocarem fons."

"Donald Trump, amb les seves insinuacions cridaneres i irresponsables, estava posant en risc la seguretat de la meva família. No li perdonaré mai."

 

Notícia relacionada - 2012: Les vacances de Michelle Obama a Espanya van costar mig milió de dòlars

"Jo era dona, negra i forta"

Però el gruix del llibre està dedicat a explicar la seva història personal: la infantesa i l'adolescència en un "apartament esquifit" d'un barri obrer de Chicago en una família descendent d'esclaus.

Després la seva carrera acadèmica en dues universitats de prestigi, que li va permetre convertir-se en una advocada brillant malgrat la seva condició racial. També explica, amb molta lucidesa, com va aconseguir fer front als estereotips racistes i masclistes:

"Jo era dona, negra i forta, una cosa que per algunes persones volia dir "enfadada". Era un altre clixé nociu, que s'ha fet servir des de sempre per arraconar les dones de les minories."

"Una mica de ressentiment"

Al llibre relata com va conèixer i es va enamorar de Barack Obama i com la carrera política d'ell i també un avortament espontani els va portar a una crisi matrimonial.

 

Va sentir "una mica de ressentiment" cap a ell i van haver de fer una teràpia de parella per superar-ho. Finalment van decidir utilitzar la fecundació in vitro, mètode amb què van concebre les seves dues filles.

Notícia relacionada - 2012: Michelle Obama electritza la convenció demòcrata amb un discurs on retrata el seu marit com l'encarnació del somni americà

No vol càrrecs

Tot plegat, la història d'una dona que té un prestigi enorme al seu país i que sovint ha sonat com a potencial candidata demòcrata a la Casa Blanca, sobretot després de la campanya del 2016, en què va participar activament amb el lema "Quan ells es rebaixen, nosaltres ens elevem".

Al llibre, però, Michelle Obama assegura que això no passarà:

"No tinc cap intenció de presentar-me per a cap càrrec públic, mai."

Notícia relacionada - 2010: Michelle Obama, la dona més poderosa del món, segons la revista "Forbes"

Notícia relacionada - 2011: Michelle Obama no vol que les seves filles tinguin Facebook

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut