Girona

Michel Camilo estrena a Girona la gira del seu últim disc, "Spirit of the moment"

El pianista dominicà Michel Camilo ha estrenat a Girona la gira que farà per Catalunya amb motiu del seu últim disc, "Spirit of the moment". Camilo ha actuat a l'Auditori de Girona, dins la programació del Festival Temporada Alta, acompanyat d'un contrabaixista i un bateria. En aquest últim àlbum, el pianista combina versions sofisticades de clàssics del jazz amb temes propis. Per "Spirit of the moment", Michel Camilo va ser nominat als premis Grammy llatins en la categoria de millor àlbum de jazz. Camilo continuarà la seva gira demà a Lleida, dissabte a Sant Cugat i diumenge a Viladecans.

Actualitzat
Michel Camilo ha pujat a l'escenari acompanyat de Charles Flores al contrabaix i de Dafnis Prieto a la bateria. El músic ha assegurat que el trio sempre ha estat el centre de la seva carrera des que, fa més de 20 anys, va començar amb aquest format, per encàrrec.

El pianista ha destacat la "versatilitat" de Flores i Prieto i ha afirmat que és important que els intèrprets dominin diferents estils musicals i siguin músics complets, perquè a les actuacions hi ha molts trams on s'improvisa. "El trio és una miniorquestra per a mi", ha apuntat.

Sobre "Spirit of the moment", Michel Camilo ha assegurat que està "enamorat" del resultat del disc, i ha dit que es va gravar en només tres dies.

Preguntat pels concerts a Catalunya i Saragossa, el pianista ha dit que el 95% de cançons seran del seu últim disc, però que la resta seran "alguns hits" del seu repertori anterior. "Si no toco aquests temes, em maten", ha apuntat somrient.
Anar al contingut