Los Angeles

Michael Jackson, el rei del pop

Michael Jackson va pujar als escenaris als vuit anys i de seguida es va convertir en el líder dels Jackson Five, el grup musical que va formar amb els seus germans. El petit geni no va trigar gaire a publicar el seu primer disc en solitari, i als anys 80 Jackson va aconseguir la distinció del rei del pop. El seu treball "Thriller", del 1982, el va situar a dalt de tot. I avui encara té l'honor de ser l'àlbum més venut de la història de la música. El ball dels zombis també va suposar un abans i un després en els videoclips musicals. Després van venir altres temes que van ser grans èxits arreu del món, com "Billie Jean", "Bad", "Remember the Time" o "Black or White", que Jackson va fer brillar encara més amb la seva manera tan particular de ballar.

Actualitzat
Però a mesura que creixia el seu èxit també creixien les excentricitats. Michael Jackson va començar a canviar-se el color de la pell de mica en mica fins a convertir-se en una persona totalment blanca. Hi ha qui diu que era fruit de les operacions, però ell mantenia que era per culpa d'una malaltia. Els canvis de la seva cara també van ser una gran font de rumors. Amb tot, Jackson sempre va tenir una salut delicada al llarg de la seva vida.

En un moment donat es va comprar una mansió on va construir un parc d'atraccions, i el va batejar com "Neverland", el País de Mai Més, en referència a Peter Pan, el nen que no volia créixer. Convidava nens a jugar-hi, i d'aquí van sortir les sospites que el van dur als tribunals acusat de pederàstia. El procés es va convertir en un esdeveniment televisiu arreu del món. Després de mesos de judici, Michael Jackson va quedar absolt.

Jackson també va destacar per la seva filantropia. Un exemple és la seva participació en el tema "We Are The World", gravat amb finalitats benèfiques.

Exmarit de Lisa Marie Presley, Michael Jackson deixa tres fills, el més gran de dotze anys. Jackson va ser qüestionat diverses vegades com a pare. Un dels moments més polèmics va ser quan va treure el seu fill per una finestra a Berlín.

En part empès pels deutes, fa uns mesos Michael Jackson havia anunciat el seu retorn als escenaris. Havia de fer 50 concerts a Londres a partir de mitjans de juliol, i totes les entrades es van esgotar en un temps rècord. Fa unes setmanes havia retardat algunes dates, i ho va justificar per la gran posada en escena de l'espectacle.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut