Michael Flynn
Michael Flynn
Washington

Michael Flynn, exassessor de Trump, acusat de mentir a l'FBI

Per mitigar la pena, Michael Flynn s'ha declarat culpable i ha decidit col·laborar amb la justícia

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Seguretat Nacional dels Estats Units Michael Flynn ha reconegut que va mentir a l'FBI sobre els seus contactes amb l'ambaixador rus a Washington i indirectament amb el Kremlin; un fals testimoni que ha sacsejat aquesta tarda la Casa Blanca i que pot tenir conseqüències polítiques del més alt nivell.

Per mitigar la pena, Michael Flynn s'ha declarat culpable i ha decidit col·laborar amb la justícia, ja que molt provablement és un home que ha de saber moltes coses. És el quart membre de l'equip de Trump a qui li passa el mateix. Tots quatre, primer han mentit a l'FBI, els han enganxat i ho acaben reconeixent.

En el cas d'avui, però, estem parlant del nucli més estret del president i alhora un general amb molta vinculació amb Rússia.

La Casa Blanca ja s'ha afanyat a dir que Flynn va contactar amb els russos per voluntat pròpia, suggerint que Trump no en sabia res. Però el cercle s'estreny i aquest descobriment que ara sembla petit, és una vinculació prou significativa entre l'equip de Trump i la Rússia de Putin.

Flynn al jutjat

L'home que havia de dirigir durant 4 anys la seguretat nacional i la política exterior dels Estats Units arribava humiliat, com un delinqüent, al jutjat. Feia poca estona que l'FBI l'havia acusat, literalment, de fer declaracions falses, fraudulentes i de forma intencionada quan el van interrogar 4 dies després d'arribar a la Casa Blanca del bracet de Trump. Ell, acorralat, ha reconegut el delicte i s'ha declarat culpable.

En concret, Michael Flynn va mentir als agents que investigaven la trama russa i no els va reconèixer que, després de les eleccions, va fer peticions il·legals a l'ambaixador rus relacionades amb les recents sancions nord-americanes a Moscou i amb una resolució de l'ONU contra Israel.

Declarant-se culpable, aquest exgeneral pro-rus i de retòrica virulenta, evitarà part dels 5 anys de presó que li caurien i que encara atenuarà més perquè ha decidit col·laborar amb la investigació. I això vol dir estirar la manta.

Davant la justícia, ha reconegut que va ser un alt membre de l'equip de campanya de Trump qui li va demanar que fes gestions amb els russos. La cadena ABC assegura que va ser el mateix Donald Trump.

Fa poc Trump es prometia uns Nadals únics i feliços però ara tenim un líder cada cop més acorralat, un president que al febrer ja va pressionar l'FBI precisament perquè deixés d'investigar Michael Flynn.

La sospita que hi va haver una conspiració entre Rússia i Trump per guanyar les eleccions guanya cada vegada més pes. Si un dia s'acaba demostrant, aquest president potser no inaugurarà més arbres de Nadal davant la Casa Blanca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut