El trio Stay Homas, al seu pis de l'Eixample de Barcelona
El trio Stay Homas, al seu pis de l'Eixample de Barcelona

Michael Bublé fa una versió de la cançó "Gotta be patient" dels catalans Stay Homas

El trio català, creat per tres companys de pis durant el confinament, ha traspassat fronteres amb els seus vídeos des d'un terrat de l'Eixample

Actualitzat

El trio Stay Homas, que s'han convertit en un fenomen a la xarxa amb les seves cançons durant el confinament, continuen trencant fronteres. El cantant canadenc Michael Bublé ha versionat la cançó "Gotta be patient", del grup català, juntament amb els components de Barenaked Ladies i Sofía Reyes.

 

 

 

El grup català ha dit que, amb la "cover" de Bublé, viuen "una simulació".

"Gotta be patient" és una de les primeres cançons que els Stay Homas van penjar a la xarxa durant aquest confinament, amb la col·laboració de la cantautora maresmenca Judit Neddermann:

 

 

No és la primera vegada que Bublé mostra la seva admiració pel trio català. El 22 de març, el cantant canadenc va fer un tuit amb la mateixa cançó que ara ha versionat i explicant que havien aconseguit "posar-li un somriure a la cara":

 

 

"Un amic de l'Argentina m'ha enviat això. No sé qui són, però m'ha posat un somriure a la cara i espero que us faci el mateix a vosaltres. Si sabeu qui són, sisplau informeu-me'n a les respostes!"

 

Un trio nascut amb el confinament

Abans de l'estat d'alarma, Stay Homas ni tan sols existia. Els músics Guillem Boltó, de Doctor Prats; i Rai Benet i Klaus Stroink, dels Buhos, eren companys de pis i, amb el confinament, van decidir sortir al terrat i gravar-se tocant cançons. El missatge era clar: "quedeu-vos a casa", en anglès, "stay at home".

La primera cançó la van penjar el primer cap de setmana d'estat d'alarma al compte d'Instagram de Benet:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Confinamiento I @guillembolto @klausstroink

A post shared by Rai Benet (@therialrai) on

 

L'endemà, van penjar la segona al compte de Boltó:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow @stay.homas for more! Cyber collab @srwilsonofficial Ma men @therialrai @klausstroink

A post shared by Boltó Grande, me (@guillembolto) on

 

I, la tercera, al de Stroink:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W/ @guillembolto i @therialrai

A post shared by Klaus (@klausstroink) on

 

 

Posteriorment, i a mesura que l'èxit anava fent-los més i més coneguts, van obrir comptes a YouTube, Instagram i Twitter on van penjant les noves cançons. A hores d'ara, tenen més de 21.000 seguidors a Twitter, més de 56.000 a YouTube i més de 324.000 a Instagram.

La recepta: bon rotllo, lletres enginyoses, cançons de diversos estils i humor. A més, a través del mòbil, compten amb moltes col·laboracions, entre les quals Sílvia Pérez Cruz, Macaco, Nil Moliner, Josep Montero d'Oques Grasses o Sr. Wilson, entre molts altres.

Davant l'èxit, el grup va anunciar un concert a la Sala Apolo el 31 de juliol, amb l'esperança que ja es podrien celebrar actes multitudinaris. Durant un live d'Instagram van descobrir que, allò que pensaven que era un problema informàtic amb la venda d'entrades, en realitat era que les havien venut totes en qüestió de minuts.

 

 

Durant aquestes setmanes de confinament, la música dels Stay Homas ha passat d'un terrat de l'Eixample a tot el món i, de les seves cançons, se n'han fet ressò mitjans internacionals com la revista "The New Yorker", la televisió CNN o la ràdio NPR.

En una entrevista amb TV3, el grup assegurava estar "totalment sorpresos" amb l'èxit i s'alegraven de "fer passar dos minutets de somriures a la gent".

 

 


 

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
Anar al contingut