Miami

Miami s'escapa de l'ull de l'huracà Irma, que colpejarà els cais de Florida

RedaccióActualitzat

L'huracà Irma ja fa més de dotze hores que avança sobre Cuba, amb importants destrosses materials a les poblacions de la costa nord, prèviament evacuades, sense que hi hagi hagut víctimes mortals.

Es preveu que segueixi rumb a l'oest fins a Varadero, per girar aleshores en direcció nord, directe cap a la península de Florida.

El vent és fort amb ràfegues sostingudes que poden arribar als 200 quilòmetres hora. Es preveu que l'Irma toqui terra a Florida d'aquí a poques hores com un huracà de categoria 4, però sembla que al final l'ull no passarà per la zona de Miami, la zona més poblada, sinó més a l'oest de la península, la zona dels cais. De totes maneres, Miami tindrà restriccions a partir d'aquesta nit, durant 12 hores.

Això ha fet evacuar encara més gent d'aquella àrea. En total, ja són sis milions de persones, un terç de la població de l'estat, els que han hagut de marxar de casa seva. Aquest huracà gegantí té 500 quilometres d'amplada es preveu que escombri Florida de sud a nord. 20 milions de persones passaran una nit i un diumenge molt llargs tancats, sense poder sortir.

La gent té les seves cases plenes de provisions per passar uns dies. Algunes estacions de gasolina del sud de Florida ja no tenen carburant; estan tancades amb les mànegues precintades i protegides.

Des de l'últim gran huracà fa 25 anys, que va destruir mig milió de cases a Florida, totes les noves edificacions han de ser a prova de vents huracanats. El problema és que el 70% dels edificis són més antics. Dilluns es podrà comprovar com han aguantat la fúria de l'Irma.

L'huracà Irma ha causat 25 morts a les Antilles Menors i a Puerto Rico i ha destruït l'illa de Barbuda i la part francesa de Saint-Martin.

Anar al contingut