Mèxic lidera el nombre de nous contagis i morts per la Covid

Ja és el tercer país del món amb més víctimes mortals i casos des de l'inici de la pandèmia de coronavirus
Mèxic lidera el nombre de nous contagis i morts per la Covid
Ciutat de Mèxic

Mèxic lidera el nombre de nous contagis i morts per la Covid

Ja és el tercer país del món amb més víctimes mortals i casos des de l'inici de la pandèmia de coronavirus
Yasmin Córdoba Schwaneberg Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Repunt rècord de contagis i morts a Mèxic
Repunt rècord de contagis i morts a Mèxic

La pandèmia s'acarnissa amb el continent americà. Mèxic és el país on el nombre de contagis i víctimes mortals més creix en les darreres 24 hores, amb 688 morts i gairebé 8.500 nous contagis. És el repunt més accentuat que ha viscut el país fins ara.

Amb aquest increment, Mèxic ja s'ha convertit en el tercer país del món amb més víctimes mortals per la Covid-19.  

Mèxic té una població que supera els 126 milions de persones i amb més de 46.000 defuncions des de l'inici de la pandèmia, acaba de superar el Regne Unit. Queda, així, només per darrere dels Estats Units, amb 153.000 morts, i el Brasil, amb més de 92.000, segons les dades de les autoritats sanitàries de cada país recollides per la Universitat Johns Hopkins.

Pel que fa als contagis, Mèxic és el sisè país del món, amb més de 424.000 malalts. La llista l'encapçalen els Estats Units, el Brasil, l'Índia, Rússia i Sud-àfrica.  
 

El nombre de morts per coronavirus a la Ciutat de Mèxic podria ser el triple que l'oficial
El nombre de morts per coronavirus a la Ciutat de Mèxic podria ser el triple que l'oficial (Reuters/ Edgard Garrido)


Subregistre de casos i morts

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) acusa Mèxic de ser el país que menys proves diagnòstiques realitza entre la població. Les mateixes autoritats sanitàries admeten que les dades reals de morts i de contagis són superiors a les que poden confirmar per manca de testos.

Alguns mitjans de comunicació mexicans afirmen que existeix un subregistre de casos i que el nombre de morts per coronavirus a la capital podria, fins i tot, triplicar les dades oficials.

 

El president mexicà López Obrador es resisteix a posar-se la mascareta
El president mexicà López Obrador es resisteix a posar-se la mascareta (Reuters/ Henry Romero)

 

El president, sense "tapaboca"

Tot i la virulència del virus a Mèxic, el president, Andrés Manuel López Obrador, continua resistint-se a fer servir la mascareta en públic, en contra del que recomana el seu executiu. A les crítiques de l'oposició, Obrador ha respost en to de burla referint-se a l'altre gran problema del país.

 

Em posaré mascareta, sabeu quan? Quan ja no hi hagi corrupció.

 

López Obrador només s'ha posat la mascareta en poques ocasions, com ara quan va anar a visitar el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, que també es va oposar a utilitzar-la en un principi.

 

Reobertura gradual de l'economia mexicana des del juny
Reobertura gradual de l'economia mexicana des del juny (Reuters/ Carlos Jasso)


Caiguda del PIB i contracció econòmica

El primer cas de coronavirus es va detectar a Mèxic el 28 de febrer. Durant el mes d'abril i maig el govern va paralitzar l'economia no essencial del país i al juny es va iniciar una reobertura gradual per estats, tot i que la corba de contagis està lluny d'aplanar-se.   

En el segon trimestre de l'any, la crisi sanitària ha provocat una caiguda del PIB mexicà del 18,9 per cent. Això suposa un retrocés històric en mig d'un moment de contracció econòmica que Mèxic pateix ja fa més d'un any.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut