Mèxic despenalitza el consum de cànnabis i confia que reduirà la violència dels càrtels
A Mèxic cada persona podrà portar 28 grams de marihuana per al seu consum (Pixabay)

Mèxic despenalitza el consum de cànnabis i confia que reduirà la violència dels càrtels

El país es pot convertir en un dels mercats legals de marihuana més gran del món, sobretot pels productors dels Estats Units i Canadà

Actualitzat

El Tribunal Suprem de Mèxic ha despenalitzat l'ús privat i recreatiu del cànnabis per part dels adults, i ha considerat inconstitucional la prohibició actual.

En una decisió presa per 8 vots a favor i 3 en contra, el tribunal insta el govern i el Congrés a aprovar el projecte de llei que el Senat té estancat.

"Avui és un dia històric per a les llibertats", ha dit el president del Tribunal Suprem, Arturo Zaldívar, "El dret al lliure desenvolupament de la personalitat es consolida en el cas de l'ús recreatiu de la marihuana."

Amb la legalització de l'ús recreatiu de la marihuana, Mèxic es pot convertir en un dels mercats legals més grans del món del cànnabis, sobretot per als productors dels Estats Units i el Canadà. Tot i que la sentència del Suprem no parla de la comercialització.

Amb la despenalització, Mèxic serà un dels mercats legals de cànnabis més gran del món (Pixabay)

Els partidaris de la legalització, incloent-hi el govern, esperen que amb aquesta decisió es contribueixi a reduir la violència relacionada amb el comerç il·legal de drogues. Els enfrontaments entre càrtels provoca la mort de milers de persones cada any al país.


Consum i ús del cànnabis

El Suprem mexicà ha dictaminat que els adults, majors de 18 anys, podran sol·licitar permisos per cultivar, transportar i consumir el seu propi cànnabis o els seus derivats, però estarà prohibit fumar en públic i davant de nens.

Els usuaris amb permís podran portar fins a 28 grams --en comptes dels 5 grams legals fins ara-- i cultivar fins a vuit plantes a casa per a ús personal.

Cada mexicà major d'edat podrà cultivar fins a 8 plantes per al consum propi (Pixabay)

Aquests permisos els donarà el Ministeri de Sanitat un cop aprovada la llei. Un punt que ha estat criticat pels activistes partidaris de la legalització.

La sentència ha estat l'últim pas per declarar inconstitucional la prohibició de l'ús no mèdic o científic de marihuana i el THC (tetrahidrocannabinol), un dels principis actius del cànnabis.

 

 

ARXIVAT A:
MarihuanaCànnabisMèxicJudicial
Anar al contingut