Ciutat de Mèxic

Mèxic comença a recuperar la normalitat i reobre els restaurants tancats per la grip nova

Els mexicans intentaran aquest dimecres començar a recuperar la normalitat alterada per la grip nova que ja ha provocat 29 morts al país. Ho faran reobrint avui els bars i restaurants, obligats a tancar per evitar més contagis, però amb mesures especials. Demà serà el torn dels instituts i les universitats, i dilluns el de les escoles. D'altra banda, els Estats Units han confirmat la mort d'una jove a Texas, que eleva a 2 les víctimes mortals. L'OMS descarta que a Europa hi hagi una infecció massiva, i aquest dimecres al matí ha fet un nou balanç al món de 1.516 infectats en 22 països.

Actualitzat
Mèxic comença aquest dimecres a recuperar l'activitat pública reobrint alguns espais com ara els bars i restaurants tancats per evitar més contagis de la grip nova. La reobertura, però, es fa amb mesures especials, com per exemple, establint distàncies mínimes entre els clients.

L'alcalde de Ciutat de Mèxic, Marcelo Ebrard, ha recordat que, malgrat aquest retorn a la normalitat, no s'han de relaxar en la prevenció. El sector turístic és el més afectat per les conseqüències econòmiques de l'epidèmia que, segons preveu el govern, portarà pèrdues superiors als 1.600 milions d'euros.

29 morts a Mèxic

L'últim balanç del govern mexicà eleva a 942 els casos confirmats i a 29 les víctimes mortals. Tot i això, puntualitza que són morts que es van produir abans de dijous passat. És a dir que des d'aleshores no hi ha hagut cap més mort.  

D'un a dos morts als EUA

L'última víctima mortal de la grip nova ha estat una dona d'uns 30 anys a Texas. És el segon cas de mort als Estats Units. La dona tenia problemes de salut crònics i residia a Cameron, a la frontera amb Mèxic. També va ser a l'estat de Texas on es va registrar la primera mort a causa del virus als EUA. Un nen de 23 mesos.

Al Centre de Control de Prevenció de Malalties d'Atlanta, la secretària de Sanitat ha recomanat a les escoles que no tanquin tot i tenir casos de grip: la gravetat de la malaltia, ha dit, és menor del que es pensaven. Ara mateix als Estats Units hi ha 403 afectats per la grip nova, repartits en 38 estats.

L'OMS descarta una infecció massiva a Europa

Tot i l'augment de casos a Europa, el director adjunt de l'OMS, Keiji Fukuda, descartava una infecció massiva entre les persones al vell continent. Tot i que s'han detectat contagis entre persones, la gran majoria tenen el seu origen en els viatges a Mèxic.

Fukuda ha comentat que "sobre la possibilitat d'un contagi massiu, sí que s'han detectat casos de contagi a Europa de persona a persona. Però, ara per ara, nosaltres no creiem que s'estigui donant un contagi massiu de la mateixa manera que s'ha produït als Estats Units o a Mèxic".

El nombre d'afectats ha crescut a tot el món. Segons el balanç de l'OMS d'aquest dimecres al matí ja són 1.516 els infectats en 22 països. Els principals focus de la malaltia continuen sent Mèxic i els Estats Units.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut