Els missatges de #Metooinceste posen de manifest relats d'agressions sexuals en l'àmbit familiar (cyril_holistique)

#Metooinceste: relats colpidors d'agressions a menors omplen les xarxes a França

En plena commoció per l'escàndol que implica l'exeurodiputat Olivier Duhamel, milers de persones expliquen el seu cas a Instagram i Twitter

Irene Vaqué ReigActualitzat

"No sé quan va començar. Sé quan va acabar, tenia 11 anys. Va ser el meu germà". Una allau de missatges colpidors com aquest, de persones que han patit agressions sexuals en l'entorn més proper, ha inundat les xarxes socials a França amb el hashtag #Metooinceste.

El desencadenant de tot plegat ha estat la publicació del llibre "La família gran", de Camille Kouchner, que acusa l'exeurodiputat Olivier Duhamel, un dels acadèmics més prestigiosos de França, d'haver violat repetidament el seu fillastre -el germà bessó de l'autora- quan era menor.

 

En ple impacte per aquest cas, desenes de milers de persones han explicat el seu infern personal a Instagram i Twitter, un relat que, en alguns missatges, va acompanyat d'una fotografia d'infància, de quan van passar les agressions.

"6 anys. Per què vas decidir trencar-me la vida? Trencar els meus somnis, la meva innocència, robar-me el més preciós que tenia. El trauma va ser tan violent que el meu cervell va enterrar-ho tot durant anys.

Tu em vas fer una nena, una adolescent i després una adulta discapacitada. Discapacitat per a emocions que no comprenia, comportaments i intencions que no podia descodificar."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie (@combats_defemme)

 

 

"Va ser el meu padrastre. Els primers records de pallisses es remunten als 9 anys i els primers records d'abús sexual, als 12. Va parar quan tenia 14 anys, quan va deixar la meva mare. Ella em va retreure la ruptura."

 

 

 

"Em van deixar una hora amb el meu avi matern a la casa de vacances i ell va aprofitar que em dutxava per sorprendre'm i violar-me. Fa vuit anys que ho vaig denunciar i el procediment encara està en curs.

El que ha canviat en vuit anys és que ara en podem parlar a Instagram i Facebook. No mirem cap a una altra banda, no ens incomodem, és ell qui ho ha de fer."

 

 

 

"En aquesta foto tenia uns 5 anys. L'edat en què va començar l'incest. Primer la meva àvia, i després el meu pare. He tingut el que s'anomena amnèsia traumàtica durant dotze anys, i ho vaig recordar en fa tres. En contra del que sembla, no són monstres: són persones amb les quals ens creuem cada dia i que no pensaríem mai que podrien fer això a un infant."

 

 

 

"6 anys... Una infància robada, una adolescència perduda, una vida d'adulta pertorbada. El silenci... Un soroll infernal dins el meu cos. El meu cor. El meu cap. Més de 30 anys per començar a trencar aquest silenci. El camí és sinuós, comença a aflorar perquè NO va ser culpa meva i sé el que he viscut."

 

 

Twitter també ha recollit testimonis de víctimes. En aquest cas, una noia recorda la seva amiga Marion. "Agredida pel seu avi durant l'adolescència davant la indeferència total de la seva família. Va viure durant anys en una depressió i va posar fi als seus dies el setembre del 2017".

 

"Tenia 6 anys el 1985, el primer cop. Va durar uns quants anys. Isabelle. Presidenta de l'associació EVRA per a la protecció de la infància".

 

Molts missatges han estat de suport a les persones que han decidit exposar el seu cas, per la valentia de fer-ho. També es denuncia que els fets prescriuren als 30 anys i això no ajuda a fer justícia per a les víctimes.

La iniciativa ha sorgit del col·lectiu feminista Nous Toutes. Una de les impulsores, Caroline de Haas, reclama que s'apliqui la llei per detectar i condemnar els casos i protegir els menors.

 

El #Metoo va sorgir el 2017 per treure a la llum els casos d'agressions i abusos sexuals arran de les denúncies contra el poderós productor de cinema Harvey Weinstein. El va impulsar l'actriu Alyssa Milano. A França, es va popularitzar l'etiqueta #BalanceTonPorc (#DelataElTeuPorc).

 

 

ARXIVAT A:
FrançaMenorsAgressió sexualAssetjament sexual
Anar al contingut